Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Start-up-urile romanesti pot obtine finantare prin programul Cisco Entrepreneurs in Residence

05 August 2014



Cisco, alaturi de comunitatea internationala pentru antreprenoriat Pioneers, anunta deschiderea oficiala a inscrierilor in programul Cisco Entrepreneurs in Residence (EIR), in premiera pentru Europa. Lansat acum un an, acest program doreste sa accelereze cercetarea in domeniile Internetului Tuturor Lucrurilor, securitatii cibernetice, big data si oraselor inteligente, prin sustinerea atat din punct de vedere financiar, cat si tehnologic a start-up-urilor din Europa aflate intr-un stadiu incipient de dezvoltare, adresandu-se astfel si afacerilor din Romania.


Cisco si Pioneers vor colabora in a selecta intre 5 si 10 start-up-uri, iar pe langa sprijin financiar, aceste afaceri vor avea acces la aplicatii software, iar antreprenorilor li se va oferi posibilitatea de a colabora intr-un spatiu de lucru comun cu echipele de ingineri si dezvoltare de produse din cadrul Cisco.


Procesul de selectie, structurat in cateva etape, va fi unul riguros, rezultatele acestuia urmand sa fie anuntate in cadrul cunoscutului festival Pioneers, care va avea loc intre 29 si 30 octombrie la Viena. Evaluarea proiectelor se va concentra, printre altele, pe viabilitatea planurilor de afaceri ale firmelor, pe coeziunea echipelor, dar si pe gradul de aliniere al acestora cu viziunea Cisco privind dezvoltarea Internetului Tuturor Lucrurilor. Finalistii vor beneficia de sprijin din partea Cisco si a partenerilor sai in dezvoltarea si testarea de tehnologii, timp de sase luni de zile, la sediul companiei de la Viena.


Scopul Cisco este acela de a crea un mediu propice de dezvoltare pentru start-up-uri, care sa ajute la crearea rapida de solutii si produse, antreprenorii avand acces la resursele Cisco.
Programul Pioneers Startup, parte a initiativei Cisco Entrepreneurs in Residence, ofera participantilor o vizibilitate sporita in fata fondurilor de investitii, partenerilor si industriei de profil, oferindu-le totodata posibilitatea de a-si prezenta inovatiile tehnologice in cadrul festivalului Pioneers.


Un prim grup de sase start-up-uri din Silicon Valley, care a fost selectat prin intermediul Cisco EIR in aprilie 2014, beneficiaza deja de experienta unei echipe de conducere din cadrul Cisco, dar si de sprijinul partenerilor sai.


Antreprenorii romani care doresc sa isi inscrie proiectele in program trebuie sa completeze acest formular online. Pentru mai multe informatii, vizitati https://eir.cisco.com sau trimiteti un email pe adresa eir-program@cisco.com.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite