Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

HTC anunta rezultatele financiare pentru al doilea trimestru din 2014

07 August 2014HTC anunta rezultatele financiare pentru al doilea trimestru fiscal din anul 2014, incheiat in luna iunie.


Cele mai importante rezultate:
Cifra de afaceri trimestriala a fost de 65,1 miliarde de dolari taiwanezi (1,62 miliarde de euro).


Profitul net trimestrial a fost inregistrat intre 2,3 miliarde de dolari taiwanezi (57,22 de miliarde de euro) sau 2,74 dolari (0,06 euro) per actiune;


Profitul brut a fost de 22,2%, in timp ce profitul operational a fost de 3,7% din venituri.


Evolutia profitabilitatii HTC este imbucuratoare si se datoreaza vanzarilor spectaculoase ale noilor HTC One (M8), HTC One mini 2 si Desire 816 din intreaga lume. In Statele Unite ale Americii, HTC One (M8) continua sa impresioneze si sa cucereasca piata, fiind disponibil in portofoliul celor patru operatori importanti, in timp ce in Europa, HTC One mini 2 a extins experienta varfului de gama HTC One (M8) intr-un mod compact. Franciza HTC Desire a inregistrat, de asemenea, cresteri semnificative, lucru datorat succesului modelului Desire 816.


„Rezultatele financiare trimestriale demonstreaza succesul strategiei noastre de a imbunatati toate aspectele business-ului nostru si, in acelasi timp, de a crea entuziasm in jurul noilor noastre produse. Acest trimestru profitabil este un pas pozitiv important care rezulta din implicarea noastra constanta in a crea si oferi cel mai bun smartphone, HTC One (M8), si din extinderea ofertei noastre de produse cu noul HTC One mini 2 si gama Desire”, a declarat Peter Chou, CEO HTC.


HTC One (M8) si Desire 816 continua sa domine piata de smartphone-uri din Taiwan si, pentru prima oara, HTC s-a clasat pe locul 1 atat din punctul de vedere al numarului de unitati vandute, cat si al valorii vanzarilor.


Previziuni pentru Q3 2014
HTC prezinta urmatoarele directii pentru acest trimestru:


Veniturile sunt estimate intre 42 de miliarde de dolari taiwanezi (1,04 miliarde de euro) si 47 de miliarde de dolari taiwanezi (1,17 miliarde de euro). Marja de profit brut este estimata intre 22,5% si 23,0% din venituri. Profitul per actiune este estimat intre 0,05 si 0,69 dolari taiwanezi.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite