Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

SIVECO Romania participa la proiectul E-NO FALLS

07 August 2014



Imbatranirea populatiei este una dintre cele mai importante provocari sociale si economice cu care se confrunta societatile europene in secolul al XXI-lea. Pana in anul 2025, peste 20% din europeni vor avea cel putin 65 de ani. De asemenea, vom asista la o crestere rapida a numarului persoanelor de peste 80 de ani.


La nivel european, ponderea persoanelor de peste 60 ani va creste mai rapid decat ponderea oricarui alt segment de varsta, in perioada 2020-2060, devenind o reala provocare pentru orice stat. In 2060, Europa va numara peste 180 de milioane de batrani – adica un sfert din actuala populație a continentului!


Proiectul european E-NO FALLS – European Network for FALL Prevention, Intervention & Security – care se desfasoara in perioada februarie 2013-ianuarie 2016, are ca obiectiv principal integrarea, omogenizarea experientelor si a celor mai bune practici intalnite la nivel european sau international in domeniul prevenirii accidentelor, a interventiei si securitatii in randul batranilor. Prin coordonarea tuturor acestor activitați se poate crea un plan de actiune pentru replicarea si reimplementarea cat mai usoara a solutiilor inovative identificate in urma cercetarilor efectuate de partenerii din consorțiu, cu accent special pe solutiile informatice.


SIVECO Romania, impreuna cu ceilalti parteneri ai proiectului, are rolul de a elabora metodologii, standarde de interoperabilitate si unelte IT pentru accelerarea implementarii solutiilor informatice inovative si a celor de prevenire si de interventie eficienta pentru persoanele in varsta, luand in considerare siguranta sporita si sistemul de trai independent ca parte a solutiilor integrate. Menirea acestui efort concentrat este de a ușura și prelungi traiul independent al persoanelor varstnice cu risc de imbolnavire.


„E-NO FALLS se adreseaza autoritatilor publice, investitorilor, companiilor de asigurare si furnizorilor de servicii medicale din intreaga Europa care sunt chemate sa impartaseasca cunostinte, expertiza, resurse, experiente cu scopul de a implementa si accelera dezvoltarea solutiilor inovative in ajutorarea persoanelor in varsta”, declara Monica Florea, director departament Cercetare-Dezvoltare in cadrul SIVECO Romania.
E-NO FALLS actioneaza ca un portal unde se vor concentra concluziile, rapoartele si comentarile grupurilor tinta (rezultatele cautarilor, recomandari, preluari de piata etc.) care au legatura cu prevenirea accidentelor in randul persoanelor varstnice.


Partenerii din cadrul proiectului E-NO FALLS: Charite- Universitätsmedizin Berlin, The Foundation for Research and Technology-Hellas, Tunstall Emergency Response, NUI Galway OE Gaillimh, University of Limerick, COSS (Cooperativa Sociale Onlus), Fundazione Santa Lucia, McRoberts, NEN, Smart Homes, Seniornett, Fraunhofer Portugal, Foundation Ana Aslan International, Cetemmsa, TicSalut, Nordforce Technology.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite