Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Stocare >> Stiri si comunicate

Star Storage lansează noul sistem de stocare Hitachi VSP G1000

03 Septembrie 2014



Star Storage, furnizor de soluţii de stocare, arhivare şi management de informaţii (date și documente), servicii de externalizare IT și servicii Cloud, anunță lansarea în România a noului sistem de stocare de tip enterprise Hitachi Virtual Storage Platform (VSP) G1000. Sistemul de stocare Hitachi Virtual Storage Platform (VSP) G1000 asigură clienților posibilitatea de a construi cel mai disponibil, automat și flexibil mediu pentru centrele de date de ultimă generație. Hitachi Virtual Storage Platform (VSP) G1000 este o platformă de stocare de înaltă performanță, pe care Star Storage o pune la dispoziția tuturor companiilor și care face parte din portofoliul Hitachi Data Systems, dedicat accelerării succesului clienților, introdus prin conceptul „IT definit de Afacere (Business-Defined IT)”.
Sistemul de stocare, pe care îl punem la dispoziția clienților noștri, Hitachi Virtual Storage Platform (VSP) G1000 de la Hitachi Data Systems face parte din clasa Enterprise. Acum, prin platforma VSP G1000, companiile au la îndemână cea mai nouă tehnologie dedicată infrastructurii IT, care redefineşte virtualizarea stocării datelor critice. Echipamentul Hitachi Virtual Storage Platform G1000 este spectaculos din punct de vedere al performanței, fiabilității, scalabilității, precum și a funcționalităților avansate de asigurare a disponibilității continue a datelor stocate.”, a declarat Radu Isaia, Presales Director, Infrastructure Solutions & Cloud Star Storage.
Flexibilitatea Hitachi VSP G1000 permite planificarea upgrade-urilor „data-in-place” și scalarea rapidă a performanței stocării datelor la nivel de bloc până la 3.9 milioane IOPS în teste random, peste 48 GB/sec de lățime de bandă utilizabilă în teste secvențiale și peste 1.2 milioane operațiuni NFS/sec în configurații NAS. Sistemul este extrem de adaptabil la o mare varietate de nevoi ale clienților, ajutând companiile să implementeze o platformă unică pentru toate tipurile de date, prin caracteristicile pe care le oferă: controller pentru virtualizarea stocării, chiar și fără capacitate de stocare internă, sistem de stocare unificat cu până la 8 noduri de clustere Hitachi NAS Platform (HNAS) și stocare a datelor la nivel de obiect (Hitachi Content Platform).
"Suntem încântați să lucrăm cu partenerul nostru Platinum de încredere STAR STORAGE, alături de care în ultimii 12 ani am dezvoltat un parteneriat puternic de care suntem mândri. Împreună permitem clienților noștri din diferite industrii să obțină un avantaj competitiv prin utilizarea VSP G1000 ca fundație a unei infrastructuri IT, care se poate adapta fără întrerupere la nevoile de afaceri aflate în continuă schimbare. Aceasta este tehnologia pe care o furnizăm astăzi.", a declarat Jan Kvinta, CEE General Manager Hitachi Data Systems. "Acum, orice organizație cu nevoi de stocare aflate în creștere poate utiliza Hitachi Virtual Storage Platform (VSP) G1000 pentru a avea o bază solidă pentru aplicațiile și datele sale critice. Mai mult decât atât, cu Hitachi Virtual Storage Platform (VSP) G1000 clienții pot planifica o durată de viață utilă semnificativ mai lungă a acestei tehnologii care este gata să se adapteze la nevoile de afaceri în schimbare, fără stresul și cheltuielile provocate de înlocuirile tehnologice constante.".
Hitachi Virtual Storage Platform (VSP) G1000 oferă beneficii de business majore, printre care se numără: RPO (Recovery Point Objective) și RTO (Recovery Time Objective) la nivel minim, operațiuni simplificate de management prin noua versiune a suitei software Hitachi Command Suite, precum și eficientizarea utilizării spațiului de stocare. Printre cele mai importante capabilități ale echipamentului se numără:
•Virtualizarea sistemelor de stocare externe de tip SAN
•Arhitectură complet redundantă
•Global Active Device (GAD) – posibilitatea de a configura mai multe sisteme de stocare VSP G1000 în cluster de storage-uri active-active, astfel încât se pot rula cluster-e de servere la distanțe metropolitane, fără downtime în cazul căderii totale a unuia dintre site-uri (sau a oricărei componente dintr-un site)
•Non-Disruptive Migration (NDM) – funcționalitate de migrare a datelor de pe generații de sisteme de stocare mai vechi (USP V, USP VM, VSP), pe noul VSP G1000, fără niciun fel de downtime (0 întrerupere)
•Scalabilitate extremă dovedită, care surclasează alte sisteme din clasa enterprise
•Hitachi NAS Platform cu până la 16 GB/s viteză de transfer pentru operațiuni secvențiale și 1.2 milioane de operațiuni de tip NFS, prin accelerare hardware
•Clustere cu până la 8 noduri NAS, 16 PB capacitate utilizabilă și până la 60.000 de utilizatori concurenți
•Memorie cache accesibilă dinamic de până la 2 TB
•Conectivitate multiprotocol de neegalat cu până la 192 porturi FC (Fibre Channel) la 8 Gb/sec, dar și FC la 16 Gbps, FCoE la 10 Gbps și FICON la 8 Gbps
•Management avansat al porturilor SAN virtuale care permite definirea mai multor modele concurente de conectivitate pe fiecare port fizic
•Deduplicarea datelor bazată pe motoare de calcul SHA-256, permițând economii de până la 90% pentru spațiul de stocare, menținând în același timp performanța
•Clone nelimitate de fișiere
•Îmbunatățirea de 4 ori a performanței și reducerea costurilor per GB prin încorporarea memoriei de tip flash (Hitachi Accelerated Flash)
•Cele mai recente disk-uri SAS de 2,5 inch și 3,5 inch cu rate de transfer de 6 GB/sec
•Thin provisioning de nivel enterprise cu 128 de pool-uri de resurse
•Tiering dinamic, într-un singur sistem independent sau la nivelul unei soluții de stocare eterogenă, care permite stocarea ierarhică inteligentă a fișierelor și migrarea automată de pe un nivel de stocare pe altul. Fiecare tip de date este stocat la locul și momentul potrivit, fără degradarea performanței
•Flexibilitatea amplasării în Data Center, prin posibilitatea instalării rack-urilor care compun sistemul la distanță unul de altul.
Lansarea Hitachi Virtual Storage Platform (VSP) G1000 reprezintă o dovadă în plus că suntem o companie care pune foarte mare accent pe cea mai bună tehnologie din lume, pe care o facem disponibilă clienților noștri prin soluțiile, serviciile și produsele pe care le oferim. În contextul actual al mediului de afaceri din ce în ce mai schimbător, avem nevoie de eficiență, iar pentru a o obține trebuie să implementăm noi strategii care țin de utilizarea unei infrastructuri IT continue, mult mai adaptabile și scalabile. Ne bucurăm că odată cu lansarea Hitachi Virtual Storage Platform (VSP) G1000, clienții noștri pot accesa o astfel de tehnologie.”, a declarat Cătălin Păunescu, CEO Star Storage.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite