Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Dell lansează noi staţii de lucru Precision Tower şi Rack

03 Septembrie 2014



Suplimentând cea mai complexă linie de soluţii de tip staţie de lucru, Dell anunţă lansarea unor noi astfel de staţii de tip tower şi rack, Dell Precision Tower 5810, Tower 7810,Tower 7910 şi Rack 7910. Staţiile sunt proiectate pentru a rezolva necesităţile critice ale clienţilor din domenii care necesită calcule complexe, precum ingineria, producţia şi media şi entertainment. Actualizate cu cele mai noi procesoare Xeon de la Intel, memorie DDR4, tehnologie grafică next-generation de la NVIDIA şi AMD, dar şi dispunând de dublarea memoriei faţă de generaţia anterioară , aceste sisteme puternice şi scalabile sunt optimizate şi certificate ISV (Independent Software Vendor) pentru a rula cele mai solicitante aplicaţii. În plus, Dell lansează o nouă versiune Dell Precision Optimizer v2.0 , care configurează automat setările staţiei de lucru în scopul maximizării performanţelor aplicaţiei rulate.
"Începând cu proiectele lansate de un mare fabricant de surfboard-uri şi încheind cu complexele efecte vizuale generate de studioul Framestore, câştigător al Academy Awards, clienţii Dell Precision depind de staţii de lucru puternice pentru realizarea de proiecte minunat de complexe," a declarat Andy Rhodes, global executive director pentru staţiile de lucru Dell Precision. "Au fost actualizate toate componentele cheie ale noilor noastre staţii de lucru, fapt care a dus la câştiguri remarcabile de performanţă, venind astfel în ajutorul clienţilor noştri pentru ca ei să poată realiza proiecte fără limitări."
Performanţe si scalabilitate fără precedent
Portofoliul actualizat de staţii de lucru Dell Precision tower include staţia cu un singur socket Tower 5810 şi staţia cu procesor dual de mare putere Tower 7810, ambele oferind noi caracteristici inovatoare de proiectare într-un ansamblu compact, dar şi staţia Tower 7910, care furnizează performanţe şi scalabilitate de ultimă generaţie. Design-ul inovator al şasiurilor sistemelor include discuri dure cu eliberare rapidă, o sursă de putere accesibilă din exterior şi o rampă de acces frontală cu posibilitate de blocare pentru sporirea securităţii sistemului; în acelaşi timp, sistemele furnizează performanţe acustice îmbunătăţite.
Dell anunţă şi actualizarea staţiei de lucru de ultimă generaţie de tip rack, prin lansarea Dell Precision Rack 7910, care oferă toate capabilităţile staţiei Tower 7910 în cadrul unui rack cu factor de formă 2U, dispunând de toate elementele necesare pentru virtualizarea staţiilor de lucru prin intermediul soluţiilor Citrix XenServer şi Vmware ESX. Totodată, Rack 7910 este prima staţie de lucru Dell Precision care include un controller Dell Remote Access Controller (iDRAC), prin intermediul căruia nivelul de securitate este crescut prin activarea managementului complet de la distanţă din centrul de date – într-un mediu "cu luminile stinse."
Asigurând câştiguri remarcabile de performanţă faţă de sistemele din generaţia anterioară, noile staţii de lucru de tip tower şi rack dispun de procesoare Intel Xeon din generaţia următoare şi sunt disponibile împreună cu cea mai nouă tehnologie grafică profesională de la AMD FirePro şi NVIDIA Quadro.
Noile staţii de lucru oferă, de asemenea, performanţe îmbunătăţite I/O şi legate de disponibilitatea datelor, cu o memorie DDR4 RDIMM de până la 1TB ce permite utilizatorilor să gestioneze volume mari de date cu uşurinţă şi rapiditate. Faptul că tehnologia Thunderbolt 2 este disponibilă pe noile sisteme duce la creşterea productivităţii şi inovării fluxurilor de lucru, prin suportarea unor viteze de transfer de date de până la 20GB/s şi permiterea tranfsferurilor simultane de fişiere video 4k.
Productivitate crescută a aplicaţiilor cu Dell Precision Optimizer v2.0
Noile sisteme dispun de ultima versiune Dell Precision Optimizer v2.0 (DPO), instrumentul software de creştere a performanţelor de la Dell, care va fi disponibil pentru descărcare începând cu 4 septembrie a.c., şi va fi instalat din fabrică pe noua linie de de staţii de lucru de tip tower începând cu mijlocul lui octombrie. DPO v 2.0 oferă reglarea automată dinamică a performanţei sistemului conform cu cerinţele aplicaţiei rulate, o caracteristică exclusivă a staţiilor de lucru Dell Precision, şi permite urmărirea utilizării sistemului consolidate, raportarea şi actualizarea de sistem. Conform măsurărilor efectuate pe baza testelor standard din industrie, Dell Precision Optimizer v2.0 creşte performanţa aplicaţiei cu până la 121% .
Prin intermediul Dell Precision Optimizer v2.0, utilizatorii vor avea acces la o interfaţă grafică utilizator actualizată pentru o funcţionare îmbunătăţită, capabilităţi de management de sistem crescute şi suport lingvistic extins. De asemenea, actualizarea adaugă noi profile de performanţă pentru Autodesk 3ds Max şi Inventor, prin aceasta numărul total de profiluri disponibile crescând la 13, număr ce include Adobe Creative Cloud (PhotoShop, Premier Pro, After Effects, Media Encoder), Autodesk (AutoCAD, Maya), Dessault Systemes (CATIA, Solidworks), PTC Creo şi Siemens NX.
Pe lângă creşterea productivităţii, sistemele dispun şi de soluţia Intel Cache Acceleration Software for Workstations (Intel CAS-W) de la Dell, o soluţie de caching ce îmbunătăţeşte vitezele de stocare date pentru o performanţă globală mai bună.
Cele mai sigure, uşor gestionabile şi fiabile staţii de lucru de la Dell
Disponibile împreună cu soluţiile de securitate Dell Data Protection, specializate în malware, autentificare şi criptare date, şi dublate de garanţii hardware Dell limitate şi acces opţional direct non-stop la suportul de nivel Enterprise prin Dell ProSupport, noile sisteme oferă cea mai bună securitate din clasa lor, gestionare facilă şi fiabilitate. Tehnologia exclusivă Reliable Memory Technology (RMT), patentată de Dell, previne în mod proactiv căderile catastrofice ale memoriei interne şi extinde durata de viaţă a acesteia, în vreme ce extensiile unice Intel vPro de la Dell permit gestionarea BIOS-ului de la distanţă şi întreţinerea discului dur, chiar şi atunci când sistemele sunt offline. Dell Client Command Suite oferă instrumente gratuite de automatizare care ajută la automatizarea instalării sistemului, precum şi la monitorizarea şi actualizarea lui în medii IT complexe.
Dell lucrează îndeaproape cu vendori software independenţi (ISV) precum Adobe, Autodesk şi Dassault Systemes SolidWorks pentru a se asigura că sistemele Dell Precision Tower 5810, Tower 7810, Tower 7910 şi Rack 7910 sunt testate şi certificate înainte de lansarea lor oficială, astfel încât clienţii finali să aibă acces la noua tehnologie mai rapid ca oricând şi să le fie mai uşoară tranziţia către o nouă platformă hardware.
O altă caracteristică inovatoare disponibilă pe noile sisteme este Dell Quick Resource Locator (QRL), prin care se oferă acces imediat la informaţii cuprinzătoare despre sistem şi la meniuri video de tipul "cum să", accesibile prin smartphone şi un cod QR specific modelului. Prin aceasta clienţii îşi pot gestiona mai eficient şi mai bine echipamentul lor hardware.
Prin extinderea parteneriatului dintre Dell şi Teradici, cele două companii au lansat un nou software care le permite utilizatorilor mobili acces instantaneu la posibilitatea lucrului de la distanţă indiferent de locaţie. Noua aplicaţie Teradici PcoIP Workstation Access Software oferă o soluţie software ultra-securizată, ce face posibil accesul de la distanţă în doar câteva minute. Noul client software uşor de instalat este compatibil cu sistemele Tower 5810, Tower 7810, Tower 7910 şi Rack 7910, dar şi cu staţiile de lucru Dell Precision mai vechi.
Dell OEM Solutions oferă, de asemenea, o versiune XL a noilor staţii de lucru Precision tower şi rack, cu o platformă stabilă şi stabilitate a componentelor pentru trei ani, astfel proiectată încât să permită clienţilor OEM să-şi gestioneze mai bine ciclurile de viaţă ale soluţiilor lor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite