Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Intel lanseaza primul procesor cu 8 nuclee pentru desktop

05 Septembrie 2014



Intel a lansat primul procesor cu 8 nuclee pentru desktop, Intel Core i7-5960X Extreme Edition, cu nume de cod „Haswell-E”, dedicat utilizatorilor care doresc performanta ridicata pentru PC-urile lor.


Pentru entuziastii, gamerii si creatorii de continut care doresc performanta crescuta, noul procesor Intel cu 16 thread-uri si memorie DDR4 va aduce unele dintre cele mai rapide sisteme desktop de pana acum. Noul chipset Intel X99 si capabilitatile de overclocking le vor permite utilizatorilor sa isi imbunatateasca sistemele.


„Suntem incantati sa prezentam noua faza din «reinventarea desktopului», pe care am anuntat-o la inceputul anului. Aceasta gama de produse este dedicata utilizatorilor care vor o performanta mai mare de la computerele lor si le ofera viteza, nucleele si platforma pe care acestia le-au cerut”, a declarat Lisa Graff, Vicepresedinte si General Manager, Desktop Client Platform Group, Intel.


In cadrul PAX (Penny Arcade Expo) Intel a prezentat capabilitatile noilor procesoare. La standul Intel au fost expuse sisteme de la mai multi producatori bazate pe noile procesoare, pe care rulau diferite jocuri precum Lucky’s Tale, Superhot cu Oculus Rift, Dark Souls 2 si Titan Fall. In plus, Intel a facut o demonstratie de gaming in timpul unui live streaming via Twitch pe un sistem bazat pe noul procesor Intel Core Extreme Edition. Gamerii se vor bucura de streamurile HD pentru jocuri fara lag.


Intel lucreaza cu partenerii din industrie pentru a adopta noua platforma. Producatori importanti de sisteme, memorii, placi de baza si placi grafice vor adopta noile produse Intel pentru a creste ecosistemul gamerilor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite