Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Cisco implementeaza tehnologia Hotspot 2.0

05 Septembrie 2014Cisco a implementat in cadrul retelei celui mai mare operator de telecomunicatii mobile din tara, Orange Romania, o solutie de tip Hotspot 2.0. Aceasta permite utilizatorilor sa foloseasca automat si fara a fi nevoie de o autentificare suplimentara, atat reteaua de telefonie mobila, cat si reteaua Wi-Fi a operatorului, ori de cate ori se afla in aria de acoperire a unui hotspot.


Combinarea puterii Wi-Fi cu cea a retelei de telefonie mobila intr-un serviciu unic, aduce beneficii tuturor utilizatorilor, imbunatatind experienta de folosire a serviciilor de internet. Astfel, consumatorii au parte de o conexiune mai rapida, lucru care le permite sa acceseze servicii care solicita o banda mai mare, iar clientii business pot sa-si sporeasca astfel productivitatea.


„Ne-am dorit sa implementam o arhitectura care presupune o conectare usoara si autentificare automata in retea pentru toti clientii nostri. Arhitectura actuala le permite utilizatorilor sa acceseze aceleasi servicii folosind reteaua Wi-Fi ca si cand ar folosi reteaua de telefonie mobila, intr-un mod sigur si usor. Solutia Cisco, ca parte de acces a acestei arhitecturi, implementeaza tehnologia Hotspot 2.0 in reteaua noastra Wi-Fi si o face foarte usor de folosit”, a declarat Vlad Constantinescu, Engineering Manager la Orange Romania.


„Viziunea noastra despre mobilitate este una in care conectivitatea este omniprezenta si inteligenta, oferind utilizatorilor experiente cu valoare adaugata. Initiativa Orange Romania si efortul industriei de a implementa Hotspot 2.0 vor fi utile pentru a oferi o experienta imbunatatita, solicitata de mediul de business si dorita de consumatorii individuali. Suntem incantati sa lucram cu Orange Romania la acest proiect”, a declarat Dorin Pena, Director General Cisco Romania.


Solutia Hotspot 2.0 de la Cisco permite Orange Romania sa mute o parte din traficul de date de pe retelele 3G si 4G, pe reteaua Wi-Fi, mai ales in zone cu trafic foarte mare de date, crescand astfel capacitatea totala a retelei mobile si imbunatatind experientele clientilor.
Serviciul Cisco Carrier-Grade Service Provider Wi-Fi infrastructure, implementat de Orange Romania, furnizeaza interfata pentru arhitectura care permite autentificarea continua la trecerea dintr-un tip de retea in altul, ca parte a initiativei Hotspot 2.0, incluzand protocoalele punctelor de acces Wi-Fi certificate: IEEE 802.11u, WPA 2 Enterprise si autentificarea EAP - SIM.


Standardul Hotspot 2.0 este produsul cooperarii deschise dintre operatorii de telecomunicatii mobile, furnizorii de echipamente de retea si producatorii de telefoane mobile. In esenta, ofera aceeasi autentificare securizata pe Wi-Fi, cu care utilizatorii sunt familiarizati, prin folosirea serviciului de roaming in retelele de telefonie mobila.


Cisco Service Provider Wi-Fi a fost implementat de peste 200 de furnizori de servicii, oferind 18 milioane de puncte de acces care sunt in prezent operate fie de furnizorii de servicii, fie de companii, stadioane, institutii din sectorul public si organizatii comerciale din intreaga lume.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite