Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Visa deruleaza programul Banii pe Net

05 Septembrie 2014Visa Europe, impreuna cu bancile membre din Romania si organizatia non-profit Junior Achievement Romania, deruleaza in perioada 2014-2017 programul national Banii pe Net, care isi propune sa fie un ghid complet de educatie si promovare a comertului electronic, accesibil pentru toti consumatorii online.


Scopul programului este de a familiariza consumatorii cu serviciile financiare si instrumentele disponibile in mediul online, contribuind astfel la cresterea nivelului de incredere in platile electronice.


Programul Banii pe Net isi propune sa ofere cursantilor, in cadrul unor traininguri, informatii utile despre platile online, instrumente de comparare a ofertelor, drepturile consumatorilor online si siguranta cumparaturilor pe internet, prin intermediul a 8 capitole: Utilizarea internetului in Romania, Circuitul banilor pe net, Compararea ofertelor, Carduri Bancare si serviciul 3D Secure, Securitatea platilor online, Drepturile cumparatorilor online, Internet/Online Banking si Plata taxelor.


Pentru a face informatiile cat mai atractive si usor de retinut, trainingul utilizeaza o serie de reprezentari grafice si continut audiovizual. De asemenea, o serie de concepte despre comertul electronic/plati online sunt transmise intr-un mod interactiv prin intermediul a 20 de montaje cu o durata medie de 3 minute.


Clipurile au fost realizate de echipa Pro TV si realizatorul TV George Buhnici si sunt disponibile atat pe pagina www.baniipenet.ro, cat si in cadrul unei sectiuni speciale a paginii StirileProTV.ro.


„Romanii petrec mult timp pe internet, fapt ce reflecta atat cresterea constanta a numarului de cumparatori online, cat si intrarea a tot mai multi comercianti in mediul online. Visa a avut numeroase initiative de-a lungul anilor cu scopul de a informa asupra avantajelor comertului online si de a promova plata cu cardul. Programul Banii pe Net este cea mai ampla initiativa de acest gen si ne bucuram sa avem alaturi de noi parteneri atat de importanti. Este nevoie de o implicare atat din partea sectorului public, cat si a celui privat pentru a educa si informa publicul larg asupra avantajelor platilor electronice”, a declarat Catalin Cretu, Subregional Manager Romania, Croatia si Slovenia, Visa Europe.


Printre obiectivele programului se numara instruirea a peste 50.000 de persoane pana la sfarsitul acestui an si a 500.000 de romani pana la finalul anului 2017 cu privire la beneficiile comertului electronic si drepturile consumatorilor online.


Programul Banii pe Net se adreseaza tuturor utilizatorilor de internet din Romania si se deruleaza atat prin traininguri offline, sustinute in scoli si licee de profesori asociati Junior Achievement Romania si de voluntari din cadrul bancilor membre Visa Europe, cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale, cat si prin traininguri online.


In parteneriat cu programul Biblionet, trainingurile Banii pe Net se deruleaza in bibliotecile publice din mediul urban si din cel rural.


Toti participantii la training primesc diplome de participare personalizate, iar persoanele care finalizeaza trainingul online au sansa de a castiga premii atractive. Astfel, cei care raspund corect la intrebarile de la testul final pana la 30 septembrie 2014 pot castiga vouchere pentru cumparaturi online in valoare de maxim 200 de lei, precum si trei telefoane Samsung Galaxy S5 oferite prin tragere la sorti.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite