Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Intel lanseaza procesorul Intel Core M

09 Septembrie 2014



La IFA, cel mai mare targ de electronice de larg consum din lume, Intel a lansat noul procesor Intel Core M, care va sta la baza mai multor dispozitive 2 in 1 de la diferiti producatori, printre care: Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo si Toshiba.


„Ne aflam intr-o misiune multianuala de a indeplini cererile utilizatorilor finali si de a transforma computingul mobil. Lansarea Intel Core M este un pas important in aceasta calatorie. Intel Core M este primul dintr-o gama noua de produse creata pentru a indeplini promisiunea unei lumi in care cele mai subtiri laptopuri si cele mai mari performante ale tabletelor sunt incorporate intr-un singur dispozitiv 2 in 1”, a declarat Kirk Skaugen, Senior Vicepresedinte si General Manager pentru personal computing la Intel Corporation.


Procesorul Intel Core M aduce o performanta de computing cu pana la 50% mai mare si o performanta grafica cu 40% mai mare comparativ cu a patra generatie a gamei de procesoare Intel Core. Noul procesor ofera, de exemplu, o performanta de computing de pana la doua ori mai mare si o performanta grafica de sapte ori mai mare comparativ cu un PC vechi de patru ani.


In 2013, Intel a oferit cea mai mare crestere a autonomiei bateriei de la o generatie de procesoare la alta din istoria companiei. Consumul redus de energie al procesorului Intel Core M duce autonomia bateriei chiar mai departe. Intel Core M aduce pana la opt ore de vizionare video, ceea ce reprezinta o crestere de 20% (1,7 ore) fata de generatia anterioara de procesoare Intel Core si dubleaza autonomia PC-urilor mai vechi de patru ani.


Procesorul Intel Core M este cu 50% mai mic si, la 4,5 wati, are un consum de energie mai mic cu 60% decat generatia anterioara. Acest lucru le permite producatorilor sa creeze sisteme mai elegante, fara ventilatie, de pana la 9 mm – mai subtiri decat o baterie AAA si decat cele mai usoare laptopuri. In prezent sunt in dezvoltare peste 20 de produse bazate pe Intel Core M. Primele sisteme vor fi disponibile in sezonul cumparaturilor pentru sarbatorile de iarna.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite