Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Productie >> Stiri si comunicate

Utilizatorii motoarelor alimentate cu GPL câștigă din investitia LUKOIL în tehnologie

15 Septembrie 2014



LUKOIL LUBRICANTS EAST EUROPE a lansat în România noi produse pentru motoarele cu GPL – LUKOIL LUXE LPG 10W-40, LUKOIL LUXE LPG 15W-40, LUKOIL SUPER LPG 10W-40 şi LUKOIL SUPER LPG 15W-40. Aceste uleiuri sunt special concepute pentru a fi utilizate în motoarele pe benzină convertite să funcţioneze cu un sistem bi-carburant benzină/GPL în motoarele alimentate cu GPL. Lansarea noilor produse a fost posibila datorita investiţiei de către LUKOIL a aproximativ 6 milioane de dolari pentru modernizarea instalaţiei de amestecare a lubrifianţilor deţinută de companie în Ploieşti, ceea ce face ca LUKOIL LUBRICANTS EAST EUROPE să opereze în prezent una dintre cele mai moderne instalaţii modulare de producere a lubrifianţilor din Europa.



Potrivit directorului general LUKOIL LUBRICANTS EAST EUROPE, Felix Dragu, compania și-a adaptat capacităţile de producţie la cererea pieţei: "Acordăm o atenţie sporită tendinţelor care se manifestă pe piaţa auto din România, unde am sesizat creşterea de la an la an a numărului de autoturisme care folosesc sistemul de alimentare bi-carburant benzină/GPL (autogaz)", a declarat Felix Dragu, al LUKOIL LUBRICANTS EAST EUROPE. În prezent, numărul de maşini care funcţionează folosind sistemul bi-combustibil benzină/GPL este de peste 250 de mii; numărul este în creştere cu un ritm de circa 4-7% anual. Adopţia rapidă se datorează în primul rând costului relativ constant din ultimii ani al GPL, comparativ cu preţul benzinei.



Performanţele tehnice ale lubrifianţilor LUKOIL GPL asigură protecţie atât pentru catalizator, cât şi pentru motor, formând o peliculă de protecţie pe piesele supuse unei uzuri ridicate cauzate de temperaturile ridicate din camera de ardere a motorului.

Lubrifianţii LUKOIL GPL au fost creaţi şi adaptaţi pentru pieţele din Europa de Est împreună cu INFINEUM, companie britanică lider mondial în formularea, producerea şi comercializarea aditivilor pentru industria producătoare de lubrifianţi.

Obiectivul major al companiei LUKOIL LUBRICANTS EAST EUROPE este de a asigura vânzarea pe piaţă a produselor de cea mai înaltă calitate şi performanţă atât pe piaţa din România, cât şi pe cele externe din: Bulgaria, Serbia, Croatia, Montenegru,Grecia, Cipru, Albania, Malta etc.


Avantaje pentru utilizatori prin modernizarea capacitaţilor de producţie

Procesul de restructurare şi modernizare a companiei a fost iniţiat în 2007, Lukoil lansând recent una dintre cele mai noi şi performante capacităţi de producţie modulară de amestec pentru uleiuri din Europa.

Proiectul de modernizare implică instalaţia automatizata de amestec, dozarea automata a aditivilor din butoaie, echipamente de dizolvare, stocare si dozare a aditivului ameliorator pentru indicele de vâscozitate.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite