Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Productie >> Stiri si comunicate

Utilizatorii motoarelor alimentate cu GPL câștigă din investitia LUKOIL în tehnologie

15 Septembrie 2014




Lucrările proiectate și supervizate de către partenerul francez ABB Cellier au început în 2011, având ca rezultat creşterea capacităţii de fabricare la 40 000 t/an. Din punct de vedere constructiv proiectul de modernizare este alcătuit dintr-o instalaţie automatizată de amestec cu dozarea automată a aditivilor din butoaie, echipament de dizolvare, stocare şi dozare a aditivului ameliorator al indicelui de vâscozitate. Fabrica deţine un parc de rezervoare, cu 9 unități de stocare a uleiurilor de bază, 19 rezervoare de stocare a aditivilor şi a produselor finite. Logistica este asigurată printr-o staţie de descărcare pentru vagoanele cisternă, o rampă de încărcare a produselor finite în cisternele auto şi liniile de transfer specializate.

Întregul proces de amestec, stocare, dozare şi transfer este controlat de sistemul de supervizare şi management al fluxului de producţie – LubcelTM. Sistemul execută comenzile de producţie, asigură repetabilitatea şi trasabilitatea operaţiilor, garantând în acelaşi timp calitatea produselor, precum şi conformitatea cu normele şi regulile de securitate, protecţia muncii şi protecţia mediului. Lucrările de extindere au fost finalizate în decembrie 2013.

Benefiiciile uleiului de motor Lukoil

Cele 4 noi produse sunt o extensie la liniile de produse deja existente în portofoliu. Acestea sunt uleiuri semi-sintetice 10W-40 şi minerale 15W-40 care îndeplinesc cerinţele standardelor SL, respectiv SG/SJ. Sunt formulate cu un pachet de aditivi performant, cu proprietăți antioxidante, anticorozive, dispersate, cu un conținut redus de cenușă şi o bazicitate optimă, echilibrate perfect pentru motoarele pe GPL. Avantajul folosirii unui astfel de ulei constă în menținerea unui motor curat şi prevenirea formării de depuneri, inclusiv în camera de ardere şi la nivelul supapelor, pe lângă rolul specific de reducere a frecării între piesele componente ale motorului, în paralel cu menţinerea pricipalelor caracteristici fizico-chimice ale uleiului, pe întregul interval de schimb.

Conform testelor în exploatare realizate de specialiştii Infineum s-a constatat o excelentă stare a motorului la sfârşitul testelor versus motor cu rulaj pe benzină, printr-o curăţenie superioară a pistoanelor şi un nivel mai scăzut al depunerilor de combustie şi al depunerilor pe supape comparativ cu uleiurile furnizate de OEM (Original Equipment Manufacturer). Este remarcabilă economia de carburant (GPL) care, în cazul uleiurilor pentru motoarele pe GPL de la Lukoil, ajunge la ponderi între 2,7% până la 7%.

Aceste uleiuri pot fi utilizate totodată şi pentru lubrifierea motoarelor pe benzină pentru care sunt recomandate uleiuri de performanță API SL (LUKOIL LUXE LPG) sau API SJ (LUKOIL SUPER LPG). Toţi aceşti factori recomandă folosirea uleiului de motor special formulat pentru motoarele pe GPL.

Conținutul crescut de antioxidanți şi pachetul echilibrat de aditivi garantează stabilitatea proprietăților de protecție a motorului pe durata întregului interval dintre schimburile de ulei. Caracteristicile uleiului Lukoil protejează motorul împotriva formării de depuneri și previne modificarea în timp a vâscozităţii. Toate acestea pentru o protecţie mai bună a motorului.

Caracteristici


1. Soluție dedicată autovehiculelor pe GPL.

LUKOIL SUPER LPG / LUKOIL LUXE LPG au fost special dezvoltate pentru autoturismele adaptate pe GPL. Produsele sunt potrivite pentru motoarele alimentate cu GPL (gaz petrolier lichefiat) și pentru autoturisme bi-combustibil (GPL + benzină). Au fost luate în considerare toate condițiile speciale ale acestui tip de motor.

2. Creșterea durabilităţii motorului.
Uleiul dezvoltat pe baza pachetului de aditivi oferă protecţie sporită la uzura mai mare pe parcursul intervalelor de schimb, în condițiile specifice de funcționare cu GPL. Faţă de uleiurile nespecializate, uleiurile de motor pe GPL asigură atât protecția suplimentară a motorului , în special a supapelor şi scaunelor supapelor, cât şi a camerei de ardere.

3. Protecţie împotriva depunerilor.

LUKOIL SUPER GPL / LUKOIL LUXE GPL asigură proprietăţi de curăţare şi spălare, precum şi protecţie sporită prin prevenirea formării depunerilor din camera de ardere și în sistemul de evacuare a gazelor (convertor catalatic).

4. Economie de carburant semnificativă vs. situaţia uleiurilor OEM. Este posibilă o reducere a consumului de gaz de la 2,7% până la 7%.


Evoluţia LUKOIL LUBRICANTS EAST EUROPE



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite