Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

MasterCard accelereaza acceptarea platilor mobile in Europa

22 Septembrie 2014



MasterCard a anuntat ca va institui acceptarea platilor contactless ca standard pana in 2020, pentru comerciatii care accepta cardurile MasterCard si Maestro in Europa, oferind asigurari ca, pana in 2020, consumatorii vor putea plati cu cardurile contactless si dispozitivele NFC la orice terminal POS din Europa.
„Europenii pot deja utiliza cardurile contactless sau face plati mobile prin conexiune NFC in 36 de tari din Europa, iar entuziasmul lor pentru aceasta metoda de plata sigura si simpla este evident. In urmatorii cinci ani, livrarile de telefoane mobile NFC vor fi de patru ori mai mari, conform IHS Technology. MasterCard vrea sa se asigure ca platile mobile si contactless sunt sigure si simple oriunde in Europa, oferindu-ti ocazia sa platesi usor, cum vrei, atunci cand vrei”, a declarat Javier Perez, Presedinte MasterCard Europe.


MasterCard stabileste termenele de conformare, oferind un avans de timp suficient pentru ca ciclul de viata obisnuit al unui terminal sa fie asimilat: terminalele POS existente pot fi inlocuite la sfarsitul ciclului de viata, insa nu mai tarziu de 1 ianuarie 2020; terminalele POS noi trebuie sa adere la noul standard de implementare, incepand cu 1 ianuarie 2016.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite