Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Ericsson si Polkomtel au testat prima transmisiune TV via LTE din Polonia

22 Septembrie 2014Ericsson si operatorul polonez Polkomtel au testat in premiera o transmisiune TV via LTE in Polonia. Astfel, 300 de invitati speciali si jurnalisti au putut urmari in direct meciul de deschidere al Campionatului Mondial de Volei Masculin 2014 dintre Polonia si Serbia. Calitatea exceptionala a imaginii a fost posibila datorita unor dispozitive mobile compatibile LTE ce aveau instalata o aplicatie preconfigurata pentru streaming-ul live.


In conditiile in care traficul video va creste cu 60% pe an pana la finalul lui 2018, operatorii sunt presati sa le ofere abonatilor o experienta video de inalta calitate, oricand si oriunde, incercand, in acelasi timp, sa-si gestioneze costurile si eficienta retelei.


Solutia Ericsson pentru transmisiune TV via LTE le permite operatorilor sa valorifice noi surse de venituri din continut premium si sa utilizeze eficient spectrul LTE siresursele retelei. Mai mult decat atat, operatorii vor putea sa livrezecontinut unic catre un numar nelimitat de abonati, cum ar fi, spre exemplu, transmisiuni video din unghiuri diferite, prim-plan-uri sau reluari din timpul evenimentelor live. Aceasta facilitate inseamna, de asemenea, ca abonatii vor avea acces rapid la continut video de calitate si fara intreruperi, crescand astfel loialitatea lor fata de operator.


„Am colaborat excelent in trecut cu Ericsson si am dezvoltat o relatie de durata, iar asta a facut ca acest test sa fie un succes. Suntem foarte multumiti de modul in care s-a desfasurat demonstratia si de abia asteptam sa evaluam in detaliu rezultatele. Succesul testului ne da posibilitatea sa le asiguram abonatilor nostri transmisiuni sportive si nu numai de foarte buna calitate. Speram sa fim gata sa oferim acest serviciu la nivel national in Polonia cat de curand”, a declarat Tobias Solorz, President of the Management Board Polkomtel.


Polkomtel furnizeaza servicii de telecomunicatii prin brandul Plus, fiind unul dintre cei mai mari operatori telecom din Polonia, cu peste 13,5 milioane de abonati.


In prezent, Polkomtel pune accent pe promovarea utilizarii internetului mobil, inclusiv prin retele LTE. Inca de la inceput, compania a fost un adevarat deschizator de drumuri in ceea ce priveste implementarea celor mai noi solutii pentru voce si date pe piata din Polonia. Datorita tehnologiilor HSPA/HSPA+, CDMA, 2G si 3G de generatie anterioara, 99% din populatia Poloniei beneficiaza de acces la internet, nu doar in orase, ci si in zonele rurale mai putin dezvoltate. Mai mult decat atat, 66,7% din populatia tarii are deja acces la tehnologia LTE.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite