Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ICPE-CA extinde inovarea la nivelul procesului managerial • Un sistem informatic performant susține eficientizarea activităților și fundamentarea deciziilor cheie

29 Septembrie 2014



ICPE-CA s-a poziţionat constant în ultimii ani drept unul dintre cele mai inovatoare institute de cercetare-dezvoltare-inovare din România, cu rezultate remarcabile în zona cercetării aplicative. Pentru a se menţine la acest nivel de excelenţă şi pentru a-şi putea asigura o dezvoltare armonioasă, în conformitate cu noile direcţii de cercetare la nivel internaţional şi mai ales cu cerinţele pieţei, ICPE-CA a investit în eficientizarea managementului la nivel intern, un sistem informatic de tip ERP asigurând acum suportul pentru obţinerea informațiilor utile din toate domeniile de activitate și pentru luarea deciziilor strategice.



Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA și-a consolidat de-a lungul celor 13 ani de activitate poziţia în elita cercetării româneşti de excelenţă prin dezvoltarea de idei, proiecte şi produse inovatoare în domeniul ingineriei electrice.

Focalizându-şi eforturile pe zona de cercetare-dezvoltare-inovare şi, în special, către cercetarea aplicativă – în domeniile energie, materiale, micro- şi nanotehnologii –, institutul a dezvoltat numeroase proiecte cu impact pentru dezvoltarea mediului ştiinţific, economic şi social. Realizările remarcabile obţinute până acum de către ICPE-CA sunt susţinute prin dezvoltarea continuă a infrastructurii de cercetare, capabilă să rivalizeze cu cea a oricărui institut modern de cercetare din întreaga lume, prin investiţiile constante în resursa umană, prin încurajarea multidisciplinarității, dar mai ales printr-o strategie atentă de adaptare a proiectelor de cercetare la noile direcţii de dezvoltare şi, mai ales, la cerinţele pieţei.

Toate aceste procese continue de dezvoltare, inovare şi reajustare pe o piaţă globalizată, dinamică şi cu un nivel de concurenţă ridicat necesită un management eficace, capabil să poată lua rapid deciziile optime, în conformitate cu cerinţele specifice acestui domeniu de activitate.

Necesitatea schimbării

În consecință, în paralel cu activităţile de cercetare pe teme specifice domeniului său de cercetare şi dezvoltarea unei serii extinse de proiecte cu finanţare din fonduri europene, ICPE-CA a acordat o atenţie constantă creşterii nivelului de eficienţă a activităţii de management la nivel intern.

În acest sens, institutul a decis, la începutul anului trecut, implementarea unui sistem informatic performant care să poată oferi un suport consistent în luarea deciziilor strategice şi tactice, care să permită creşterea eficienţei procesului managerial prin obţinerea informaţiilor necesare, în timp real, şi care să fie capabil să susţină procesul de redefinire a institutului pe o piaţă concurenţială dinamică.

Decizia s-a materializat prin selectarea şi implementarea sistemului informatic de management a resurselor (Enterprise Resource Planning - ERP) SocrateOpen, furnizat de către firma Bit Software. Aplicaţia ERP, livrată în modelul Cloud, a înlocuit programul de gestiune contabilă în MS-DOS, Visual FoxPro, folosit până la acel moment.

„În contextul unei ere informaţionale cu avantaje şi pericole pe măsură, soluţia ERP SocrateOpen livrată în modelul Cloud este una mai mult decât necesară. Beneficii precum securizarea stocării informaţiilor, reducerea timpului de lucru şi a investiţiilor în serverele proprii fac ca soluţia implementată de institut să fie foarte utilă, răspunzând nevoilor secolului XXI“, explică Mariana Cîrstea, directorul economic ICPE-CA.

Un argument solid în favoarea implementării unei astfel de aplicaţii l-a reprezentat posibilitatea de a migra rapoartele furnizate de sistemul ERP în diferite formate pentru a fi prelucrate în tipul de formulare specifice necesare desfăşurării în bune condiţii a managementului proiectelor, cât şi posibilitatea de stocare, organizare şi vizualizare.

Un alt beneficiu urmărit de către institut a fost reprezentat de faptul că soluţia furnizată de Bit Software asigură modelarea proceselor prin arhitectura modernă şi funcţionalităţile puse la dispoziţie, ceea ce permite atingerea atât a obiectivelor generale ale ICPE-CA, cât şi a celor specifice, asigurând totodată răspunsul rapid la cerinţele specifice pieţei, imperativelor strategice şi situaţiilor de criză din domeniu.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite