Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Private Cloud >> Stiri si comunicate

Propriul tău cloud pentru organizaţii mici şi lucru la distanţă

30 Septembrie 2014



Stocarea în cloud a devenit o opțiune atractivă şi destul de simplă pentru utilizatorul final, dar mai ales pentru companiile mici care nu sunt dispuse să investească în propriile centre de date. Treptat cloudul public cum este Dropbox sau alte modalităţi au devenit tot mai familiare, însă spaţiul pus la dispoziţie nu mai este suficient. Mereu ai nevoie să eliberezi spaţiu pentru a-ţi putea păstra documentele: de la fişiere clasice de text până la fotografii sau video.
Investiţiile în cloud privat nu mai sunt acum o abordare excentrică, ci există soluţii pentru diferite categorii de utilizatori, de la cei casnici, până la firmele mici cu nevoi de mobilitate.
Apoi dificultăţile de securitate în păstrarea documentelor private şi recentul scandal de la Hollywood provoacă suspiciuni pentru utilizarea cloud-ului public. Deşi stocarea în cloud a explodat, cu toate acestea, mulți sceptici consideră că încredințarea datelor unui serviciu de cloud poate fi periculoasă. Pe de o parte, prin faptul că pui la dispoziţie date prețioase – fie că este vorba fotografii personale sau secrete comerciale în cazul societăților comerciale – către o terță parte. Iar dincolo de seriozitatea cu care tratezi aspectele de securitate, multe temeri se leagă de faptul că organizaţiile de siguranţă publica, guvernul, au acces prea uşor la datele stocate pe serverele publice. Cloudul propriu de stocare tinde să fie destul de scump, însă există soluţii pentru diferite categorii de utilizatori, iar dacă aveți nevoie de păstrarea unor cantități mari de date aceste soluţii merită investiţia.
O serie de soluţii care oferă o mai bună securitate comparativ cu serviciile de cloud public sunt cele realizate de Western Digital. Compania a dezvoltat soluții care simplifică setarea, instalarea si gestionarea ulterioară, venind şi cu unele caracteristici suplimentare.
WD My Cloud Mirror este cea mai simplă soluţie de cloud personal privat. La bază este în mod esenţial NAS, dar este extrem de simplu de setat şi gestionat, aproape că nu cere nici un fel de expertiză. Unitatea deţine 2 bay-uri, iar capacitatea de stocare poate varia între 2 şi 8 TB.
O altă variantă cu capacitate extinsă de stocare şi funcţionalităţi care acoperă nevoile unei mici organizaţii ai cărei angajaţi folosesc biroul mobil sunt mini-serverele în cloud My Cloud EX2 sau EX4 de la Western Digital.
Cele două variante au o serie de funcţii care permit setări pentru securitate sporită cu memorie RAM de 512 MB şi capacitate de la 4 până la 16 terrabites pentru varianta complexă My Cloud EX4.

My Cloud EX2

My Cloud EX4

Number of bays

Two-bay

Four-bay

Ideal for

Consumers
Creative professionals
Small office - home office

Prosumers
Creative professionals
Small office - home office

Capacity

4 TB, 6 TB, 8 TB

8 TB, 12 TB, 16 TB

Processor

1.2 GHz processor

2.0 GHz processor

RAM

512 MB

512 MB

Gigabit Ethernet Interface / NICs

1X

2Xine

Power port

1X

2X

USB 3.0 expansion port

2X

2X

Mac and PC compatible

X

X

DLNA 1.5 & UPnP certified for media streaming

X

X

Free apps for anywhere access

My Cloud desktop app
My Cloud mobile app
WD Photos mobile app

My Cloud desktop app
My Cloud mobile app
WD Photos mobile app

Automatic backup

PC:
WD SmartWare Pro

Mac:
Apple Time Machine compatible

PC:
WD SmartWare Pro

Mac:
Apple Time Machine compatible

Secure file sharing with unlimited users

X

X

Easy drive install & hot swap

X

X

LCD display

-

X

Disk management

RAID 0,1; JBOD & spanning

RAID 0, 1, 5, 10; JBOD & spanning

iSCSI, volume virtualization

X

X

iPv4/iPv6

X

X

Active Directory

X

X

Integrated serving options

File server
FTP server
Backup server
P2P download server

File server
FTP server
Backup server
P2P download server

Integrated third-party apps

X

x


My Cloud EX4 este cea mai extinsă posibilitate de stocare care permite stocarea a până la 16 Terrabites fără să implice o modalitate greoaie de setare şi instalare pentru fişiere de orice tip, media, backup s.a. Pentru toate produsele prezentate mai sus, utilizatorii pot accesa datele la distanta, de oriunde, oricand, doar pe baza conexiunii la internet. Pentru My Cloud EX4 se poate achiziţiona o sursă de tensiune suplimentară. În cazul în care una dintre ele nu funcţionează în parametri optimi, unitatea face trecerea la cea de a doua.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite