Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Wizrom: cererea de aplicatii de business s-a dublat in domeniile manufacturing si auto

30 Septembrie 2014



Wizrom Software a inregistrat o dublare a cererii de solutii software din partea companiilor de manufacturing in prima jumatate a anului, pe fondul cresterii nevoii de viteza si acuratete in gestionarea comenzilor de la beneficiarii exporturilor romanesti in strainatate.


Lunga perioada de incertitudine economica ce a urmat crizei economice, marcata de stagnarea cererii interne, a generat efecte neasteptate in industrie. Obligate de stagnarea cererii interne, firmele de manufacturing s-au orientat catre export, ceea ce le-a adus nu numai supravietuirea, ci si o neasteptata prosperitate. La pachet, a venit nevoia de aplicatii software cu care sa gestioneze comenzile de la clientii din afara.


Cererea neobisnuit de mare de solutii software din partea sectorului manufacturing a generat o crestere de 5% a cifrei de afaceri a grupului Wizrom in primele sase luni ale anului, la 3,3 milioane de euro, estimarea pentru T3 fiind de asemenea optimista.


„Aceasta vara a fost marcata de o activitate foarte intensa, in sensul ca pe langa contractele de mici dimensiuni, am ajuns la o rata de mai mult de un contract de anvergura pe saptamana, un record absolut pentru ultimii sase-sapte ani. In general, un proiect de anvergura implica implementarea unei combinatii de solutii de tip ERP, BI, CRM, WMS, SFA si altele, in functie de solicitarile clientilor”, a declarat Adrian Bodomoiu, Director General al grupului Wizrom, compania cu cel mai mare numar de clienti ERP in Romania.


Pe langa manufacturing, al doilea segment care a contribuit la cresterea grupului de companii Wizrom a fost si este domeniul auto, unde competitia dintre dealerii si service-urile auto a generat o cerere de software de gestiune a bazelor de clienti, fara precedent. Motivul este evident: aplicatiile software ajuta oamenii de marketing si vanzari, dar si pe cei din operational, sa le ofere clientilor o experienta de calitate si sa-i atraga cu programe de loializare.


Cresterea veniturilor si mentinerea ritmului de noi contracte se datoreaza si posibilitatii de licentiere de tip Software-as-a-Service (SaaS) in loc de sistemul de licentiere traditional, ceea ce permite defalcarea investitiei in rate lunare. In plus, se contureaza si o tendinta interesanta in randul managerilor care utilizeaza ERP:


„Am remarcat reorientarea utilizatorilor de ERP de la analiza istorica si de cuantificare la cea de predictie si organizare, pentru a creste eficienta companiei. Practic, managerii nu mai folosesc ERP doar pentru a masura ce a fost, ci si pentru a eficientiza activitatea curenta si a planifica viitorul”, a explicat directorul general al grupului Wizrom.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite