Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Croatia implementeaza noi solutii guvernamentale mobile pe IBM Mainframe

30 Septembrie 2014



IBM si APIS IT Ltd., companie ce furnizeaza servicii strategice, profesionale si de implementare publicului si organizatiilor din sectorul guvernamental ale Republicii Croatia, au anuntat astazi dezvoltarea unei noi infrastructuri IT care va moderniza livrarea de servicii guvernamentale catre cetatenii Croatiei.


Noul proiect guvernamental „eGradani” (e-Cetateni) va beneficia din plin de infrastructura IT de la IBM bazata pe mediul mainframe care va permite accesul mai rapid si mai sigur la serviciile guvernamentale.


Cetatenii croati vor avea optiunea de a accesa o casuta postala virtuala e-Cetatean in care pot receptiona o gama larga de informatii de la diferite institutii publice intr-un singur mediu unificat. De exemplu, pot fi informati despre data expirarii pasaportului, termenele limita de plata a taxelor, programul de vaccinare a animalelor de companie, statusul asigurarii si multe alte sarcini care, in mod normal, necesitau deplasarea la sediile diferitelor ministere sau accesarea unor website-uri diferite. Prin folosirea aplicatiei mPretinac, cetatenii pot alege, de asemenea, sa primeasca mesajele si informatiile si pe dispozitivele lor mobile inteligente avand posibilitatea de a primi alerte in timp real pentru fiecare mesaj nou primit.


Cetatenii pot folosi site-ul securizat pentru a descarca documente precum certificatele de nastere sau de casatorie, isi pot selecta un medic sau pot alege unde vor sa mearga la vot. Sistemul poate accesa chiar si fisierele scolii si, astfel, sa permite parintilor sa urmareasca progresul facut de copii la scoala.


Sistemele IBM mainframe sprijina guvernul croat in standardizarea datelor esentiale despre cetateni si companii. Multe registre vor fi integrate in sistem impreuna cu alte departamente, incluzand sistemele informatice ale Ministerului Finantelor si ale Ministerului Administratiei Publice. Ca rezultat al acestei integrari, numeroase procese guvernamentale pot fi optimizate, incluzand registrele pentru taxe, nasteri, decese si asistenta sociala.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite