Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Cisco lanseaza prima solutie Next Generation Firewall din industrie

30 Septembrie 2014



Cisco stabileste o noua premiera pe piata in ceea ce priveste solutiile de securitate si schimba felul in care marile companii se protejeaza impotriva amenintarilor tot mai sofisticate. Astfel, Cisco lanseaza prima solutie Next Generation Firewall (NGFW) din industrie, axata pe amenintarile de natura informatica. Cisco Adaptive Security Appliance (ASA) cu servicii FirePOWER ofera recunoastere contextuala si controalele dinamice necesare pentru a evalua in mod automat amenintarile, pentru a corela informatiile si pentru a optimiza procesul de aparare, astfel incat toate retelele sa fie protejate.


Prin integrarea firewall-ului din seria de echipamente multifunctionale de securitate Cisco ASA 5500, ce detine functionalitatea de control a aplicatiilor, cu sistemele Next-Generation Intrusion Prevention Systems (NGIPS) si Advanced Malware Protection (AMP) de la Sourcefire, Cisco ofera protectie integrata impotriva amenintarilor, in orice moment - inaintea, in timpul, si chiar si dupa ce un atac a avut loc.


Cisco ASA cu servicii FirePOWER reprezinta o solutie NGFW care ofera protectie superioara pe mai multe niveluri, depasind cu mult capacitatile solutiilor actuale NGFW. Pana in prezent, acestea s-au axat pe controlul politicilor si aplicatiilor si nu au putut contracara atacuri la nivel avansat sau unele de tip zero-day (care exploateaza o vulnerabilitate necunoscuta dintr-o aplicatie). Solutia Cisco ASA cu servicii FirePOWER este diferita, avand o abordare „platform-based”, fiind orientata spre a oferi informatii complete si spre a contracara amenintari de natura informatica.


Solutia tine cont de mai multi parametri, printre care numarul de utilizatori, dispozitivele mobile folosite, aplicatiile de tip client-side, comunicare virtuala machine-to-machine, vulnerabilitati, amenintari, URL-uri si alte elemente importante de telemetrie specifice acestei industrii. Capacitatile sale in zona enterprise ofera utilizatorilor, printr-o interfata intuitiva, o imagine de ansamblu, dar si rapoarte detaliate privind aplicatii suspecte sau care pot fi gazda pentru viitoare atacuri.


Din cauza schimbarilor produse la nivel de modele de business precum si in ceea ce priveste peisajul amenintarilor de natura informatica, reprezentantii companiilor trebuie sa ia in calcul adoptarea de solutii integrate si orientate catre identificarea posibilelor vulnerabilitati, cu atat mai mult cu cat managementul companiilor isi arata ingrijorarea referitor la pierderea de proprietate intelectuala si compromiterea informatiilor clientilor si, ca urmare logica, pierderea increderii acestora. Cisco ASA cu servicii FirePOWER ofera aceasta aparare integrata impotriva amenintarilor pentru a ajuta companiile sa-si rezolve cele mai mari probleme de securitate – amenintarile de un nivel avansat si cele de tip zero-day.


Clientii pot beneficia de aceasta solutie in doua moduri: Cisco ASA cu servicii FirePOWER (clientii pot achizitiona produsele seriilor ASA 5500-X si ASA 5585-X la pachet cu licenta pentru serviciile FirePOWER); FirePOWER Services pentru Cisco ASA (clientii pot permite instalarea serviciilor FirePOWER pe produsele deja existente din seriile ASA 5500-X si ASA 5585-X).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite