Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Parteneriat strategic intre Banca Comerciala Romana si Universitatea de Vest din Timisoara

02 Octombrie 2014Banca Comerciala Romana si Universitatea de Vest din Timisoara au semnat un parteneriat institutional strategic pentru promovarea valorilor comune pe o perioada de 2 ani. Scopul acestei colaborari este cresterea competentelor practice ale studentilor si dezvoltarea unui cadru mai larg pentru dezvoltarea personala si profesionala a studentilor.


Primul proiect important este dezvoltarea unui masterat de banking in cadrul UVT, sustinut de BCR. In cadrul acestui program studentii vor capata, pe langa cunostintele teoretice si competente practice, din interactiunea cu specialistii bancii si din programele de practica in companie.


„Pentru Banca Comerciala Romana, sprijinirea educatiei si a valorilor romanesti a devenit o directie strategica, constienti fiind ca, astfel vom putea sprijini formarea viitorilor profesionisti, a oamenilor de elita care vor remodela societatea in bine, printr-o cultura bazata, in primul rand, pe valori. Suntem onorati sa fim alaturi de institutii care ii pregatesc pe cei urmeaza sa fie viitorul acestei tari, instituii care pot transforma in realitate, prin discipolii sai, speranta de mai bine. Consideram ca asocierea dintre Banca Comerciala Romana si Universitatea de Vest din Timisoara, doua institutii de prestigiu din Romania, este un pas important in demersul nostru de sustinere a generatiilor viitoare, a valorilor de care avem nevoie,” a declarat Marina Roman, Director Zonal Retail BCR.


Parteneriatul dintre BCR si UVT a fost dezvoltat cu scopul principal de a crea proiecte care sa ajute la dezvoltarea abilitatilor practice ale studentilor pentru o mai usoara integrare a acestora in piata muncii, insa urmareste si cresterea competitivitatii la nivel international prin adaptarea curriculei la piata actuala si la nevoile ei.


Pe parcursul acestei colaborari, urmeaza sa se dezvolte stagii de practica anuale pentru studenti, iar angajatii BCR vor participa la cursurile, conferintele si dezbaterile organizate de Universitate si vor incerca sa fie mentori pentru studentii Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor, ceea ce urmareste cresterea gradului de angajabilitate al studentilor timisoreni in mediul bancar.


„O parte importanta a eforturilor noastre la Universitatea de Vest se concentreaza pe dezvoltarea relatiei cu mediul de afaceri. Castigati de pe urma acestor parteneriate sunt atat studentii, prin dezvoltarea de competente practice, cat si angajatorii, printr-o baza de selectie pliata pe necesitatile lor. Pregatim, astfel, tineri care cunosc cerintele pietei muncii si oferim companiilor resurse umane de inalta calitate. Parteneriatul cu BCR este unul puternic, iar impreuna cu ei si cu ceilalti reprezentanti ai lumii de afaceri venim in mod constant cu masuri ancorate in realitate, in ceea ce studentii si mediul socio-economic au nevoie. Parteneriatul cu BCR exista deja de o buna perioada de timp, cu implicare consistenta in numeroase actiuni. Ambele parti beneficiaza de o receptivitate ridicata la proiecte comune, un exemplu bun fiind aportul important adus in organizarea evenimentelor UVT 70”, a declarat Prof. univ. dr. Marilen Pirtea, Rector Universitatea de Vest din Timisoara.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite