Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Studiu Oracle: cât de mult creste productivitatea odata cu adoptarea unui stil de lucru mobil

02 Octombrie 2014



Un nou studiu de piata global realizat de Oracle arata ca angajatii din întreaga lume apreciaza extrem de mult un mediu de lucru mobil si flexibil, iar astfel devin mult mai productivi. Totusi, cum majoritatea organizatiilor înca nu au adoptat mobilitatea la locul de munca, studiul arata ca angajatii risca sa adopte fara îndrumare adecvata acest mod de lucru, iar companiile risca sa-si expuna afacerea unor riscuri de securitate. Oracle face apel la companii sa nu mearga impotriva trend-ului si sa permita dezvoltarea unui mediu de lucru mobil, implementat eficient, sigur si în conditiile stabilite de fiecare organizatie.


68% dintre cei care au participat la studiu au declarat ca sunt mult mai multumiti când lucreaza într-un mediu mobil si flexibil. Peste jumatate dintre cei intervievati (53%) considera ca mobilitatea si flexibilitatea în cadrul locului de munca este un atu pentru cresterea productivitatii.


Potrivit angajatilor, companiile sunt mai putin entuziaste fata de „revolutia mobila”, iar unele dintre acestea sunt reticente în ce priveste mobilitatea angajatilor în organizatia pe care o conduc:


24% au mentionat ca angajatorii încurajeaza stilul de lucru mobil.
21% au specificat ca angajatorii limiteaza intentionat folosirea aplicatiilor si a datelor pe care acestia le acceseaza prin intermediul telefonului mobil.


In ciuda lipsei de entuziasm a angajatorilor, studiul releva faptul ca restrictiile referitoare la aplicatiile mobile sunt ineficiente, iar angajatii gasesc solutii prin care sa le foloseasca pe cont propriu.


Doar 18% dintre intervievati sunt de parere ca angajatorul poate controla eficient ceea ce ce se poate realiza pe un device mobil. 15% dintre participantiii la chestionar au declarat ca au gasit metode de a folosi sistemele mobile la serviciu fara ajutorul sau interventia angajatorului.


Peste jumatate dintre participanti, mai exact 56%, au mentionat ca lucreaza mult mai mult cu ajutorul dispozitivelor mobile decât în urma cu doi ani. 40% considera ca mobilitatea va devenit o parte integrata din munca lor în urmatorii doi ani.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite