Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Servere >> Stiri si comunicate

Lenovo finalizează preluarea diviziei de servere x86 de la IBM

02 Octombrie 2014Lenovo si IBM au anunţat că toate condițiile stabilite prin reglementări pentru preluarea de către Lenovo a diviziei de servere x86 de la IBM au fost îndeplinite. Tranzacţia va aduce Lenovo pe locul 3 în topul celor mai mari jucători de pe piaţa globală de servere x86, în valoare de 42,3 miliarde de dolari.


Lenovo achiziţionează servere de tip blade și switch-uri de tip System x, BladeCenter și Flex System, sisteme integrate Flex bazate pe arhitectura x86, servere NeXtScale și iDataPlex cu soluţiile software aferente, reţelistică de tip blade şi operațiuni de întreţinere. IBM va păstra arhitecturile System z, sistemele Power, sistemele de stocare, serverele Flex bazate pe sisteme Power, precum şi aplicaţiile PureApplication şi PureData.


Acordul se bazează pe o colaborare puternică, începută în anul 2005, când Lenovo a achiziționat divizia de PC-uri a IBM, inclusiv linia de PC-uri ThinkPad. Tranzacţia de preluare de către Lenovo a diviziei Motorola Mobility de la Google, aflată încă în derulare, va transforma compania în al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume şi îi va consolida poziţia în top 3 producători de dispozitive inteligente conectate - PC-uri, tablete și smartphone-uri.


După cum detaliază anunțul din ianuarie referitor la această tranzacţie, Lenovo și IBM au construit şi o alianţă strategică prin care Lenovo va vinde în regim OEM anumite produse din portofoliul de top de soluţii software şi de stocare IBM, inclusiv familia de produse de stocare de gamă medie Storwize, produse Linear Tape Open (LTO), soluţii IBM Flash şi elemente ale portofoliului de software de sistem IBM, inclusiv Smart Cloud, General Parallel File System şi Platform Computing. Alianţa strategică înseamnă că Lenovo poate livra acum aceste produse ca parte a unei soluţii IT mai cuprinzătoare, care să îi permită să susțină o gamă mai mare de nevoi ale clienţilor din centrul de date.


Pe lângă preluarea diviziei de servere x86 de la IBM, Lenovo se angajează să urmărească strategia de produs IBM x86, inclusiv în ceea ce priveşte sistemele integrate Flex şi PureFlex bazate pe x86, şi va continua să inoveze. IBM va livra mentenanţă în numele Lenovo pentru o perioadă mai lungă de timp, astfel încât clienții să experimenteze o tranziţie lină, fără schimbări în ceea ce priveşte suportul primit.


Echipa globală a diviziei de servere IBM x86 va fi organizată în cadrul Enterprise Business Group Lenovo. Adalio Sanchez a condus această divizie la IBM şi va continua la Lenovo ca prim-vicepreşedinte Enterprise Systems, în subordinea lui Gerry Smith.


Prețul achiziţiei este de 2,3 miliarde de dolari, din care aproximativ 2 miliarde de dolari sunt plătiţi în numerar, iar soldul în acţiuni Lenovo.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite