Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Virtualizare >> Stiri si comunicate

Ixia accelereaza migrarea functiilor de virtualizare in retelele mobile

02 Octombrie 2014



Ixia a anuntat ca solutia sa de testare IxLoad poate fi acum folosita ca un sistem virtualizat cu ajutorul caruia operatorii pot sa creasca rata de succes a implementarilor strategice ale functiilor de virtualizare a retelelor (NFV). Ixia le permite operatorilor mobili sa determine ce si cum trebuie virtualizat, dar si cum sa-si masoare succesul coreland functiile din cloud cu performanta atinsa de dispozitivele existente.


Pe masura ce gradul de utilizare a retelelor mobile, asteptarile utilizatorilor si competitia de pe piata cresc, riscurile la care sunt supusi operatorii au devenit mult prea mari pentru a lasa implementarile NFV la voia intamplarii. IxLoad simuleaza comportamentul abonatilor de telefonie mobila si al functiilor de retea virtualizate pentru a le permite operatorilor sa lanseze mai repede servicii noi si interesante, la un nivel de calitate si performante dovedite. Furnizand capabilitati de testare traditionale si virtualizate, IxLoad reproduce in mod realist fluxuri mari de trafic pentru a depista elementele critice legate de performanta, calitatea si elasticitatea retelelor wireless. Atat in timpul implementarii, cat si dupa, arhitectura Ixia care asigura vizibilitatea retelei si dispozitivele virtualizate Phantom pentru accesarea datelor din retea (vTaps) rezolva problemele legate de performanta si securitatea migrarii.


Desi operatorii mobili recunosc ca este nevoie de functiile de virtualizare a retelelor, multi dintre acestia nu inteleg ce presupune, in mod practic, procesul de migrare si cum isi pot cuantifica beneficiile sau masura succesul. Printr-o solutie completa ce integreaza functiile de virtualizare a retelelor, Ixia le permite operatorilor mobili sa implementeze aceste functii mai repede in propriile retele. Astfel, acestia pot lansa noi servicii, pot spori agilitatea retelei si a serviciilor, pot simplifica gestionarea retelei sau optimizarea si imbunatatirea proceselor de livrare ale serviciilor.


Printre beneficiile solutiei se numara si:
- Optimizarea retelelor virtuale printr-o metoda de validare a acestora la scara larga. Acesta metoda simuleaza exact mediile din lumea reala pentru a asigura performanta si rezistenta retelei.
- Capacitatea de a simula traficul generat de milioane de abonati pentru a evalua calitatea serviciilor si politicile de control.
- Capacitatea de a oferi criterii de evaluare esentiale pentru calitatea experientei utilizatorului in ceea ce priveste serviciile de voce, video, internet sau aplicatii de date.


Odata cu aceasta solutie, expertii Ixia in testarea functiilor de virtualizare au lansat si primul e-book destinat migrarii NFV: Distrugerea mitului NFV: Un ghid complet pentru migrari de succes. Lucrarea valorifica experienta bogata a companiei si ajutorul acordat operatorilor mobili in procesul de validare a retelelor wireless de ultima generatie. E-book-ul contine, in acelasi timp, si strategii si scenarii de test care ii pot ajuta pe operatori sa determine daca obiectivele pe care le au pentru virtualizarea retelelor mobile sunt usor de atins si de realizat.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite