Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

ANIS lanseaza o noua serie de cursuri si certificari pentru testerii din companiile software

02 Octombrie 2014Dezvoltarea accelerata a industriei producatoare de software in Romania si cresterea numarului companiilor care au nevoie de testeri certificati a determinat ANIS, Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii IT, sa lanseze doua noi module de cursuri: ISTQB Agile Testing si ISTQB Mobile Testing.


„Din comunicarea pe care o avem constant cu membrii nostri, dar si cu companiile care nu sunt inca parte din ANIS, am constatat ca exista o cerere foarte mare pentru cursuri si certificari recunoscute international in domeniul testarii de aplicatii mobile. Din acest motiv, incepand cu aceasta toamna punem la dispozitia companiilor cadrul in care sa-si poata forma angajatii ce lucreaza in procesele de testare”, explica Valerica Dragomir, director executiv al ANIS.
In fiecare an, peste 1.000 de specialisti sunt formati in cadrul cursurilor ISTQB organizate de ANIS cu traineri certificati. Cei mai multi cursanti provin din companiile de gaming, din firmele de outsourcing, dar si din companiile care au in Romania centre de cercetare si dezvoltare de software.
„Cele mai multe cereri pentru cursuri si certificari in testare de software provin din Bucuresti, Iasi si Cluj“, precizeaza Valerica Dragomir.


In prezent, ANIS ofera cursuri de baza pentru testeri software in cadrul modulului Foundation, dar si cursuri pentru avansati, in cadrul modulului Advanced, cu submodulele Test Analyst, Technical Test Analyst si Test Manager.
La cursurile si certificarile ISTQB organizate de ANIS pot participa atat companiile membre in asociatie, cat si companii care nu fac inca parte din ANIS. Membrii ANIS beneficiaza insa de reduceri intre 15 si 20% la cursurile si sesiunile de certificari la care participa.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite