Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

ABSL: Industria serviciilor pentru afaceri din Romania va depasi 1,5 miliarde de euro in 2014

02 Octombrie 2014Asociatia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din Romania (ABSL) estimeaza ca industria serviciilor pentru afaceri va depasi 1,5 miliarde de euro in 2014, ca urmare a cresterii accelerate inregistrate pe parcursul ultimilor ani.


Domeniile Business Process Outsourcing si IT Outsourcing reprezinta aproape jumatate din industrie, iar restul este atribuit segmentului shared services, in timp ce 20 dintre cei mai importanti jucatori din domeniu genereaza pana la 25% din cifra de afaceri totala a pietei. Sectorul serviciilor pentru afaceri este extrem de competitiv si reprezinta una dintre industriile cu cele mai rapide cresteri din Romania, avand o contributie importanta la exporturile din Romania si un impact puternic pe piata locala a muncii.


Asociatia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din Romania, cea mai importanta organizatie care reprezinta sectorul de servicii pentru afaceri si reuneste cele mai mari companii de profil din domeniile Shared Services Center (SSC), Business Process Outsourcing (BPO), Outsourcing IT (ITO) si Cercetare si Dezvoltare (R&D), a organizat un eveniment de amploare – One Voice. ABSL –, care a oferit companiilor din acest domeniu, autoritatilor publice si reprezentantilor mediului academic ocazia de a discuta solutii pentru dezvoltarea industriei.


„ABSL Romania are ca scop dezvoltarea si transformarea industriei serviciilor pentru afaceri si transformarea acesteia intr-o parte integranta a cresterii economice din Romania prin intermediul colaborarii cu industria si prin implicarea autoritatilor si grupurilor interesate in dezvoltarea aspectelor cheie operationale si de dezvoltare”, a declarat Alexander Weigl, Presedinte al ABSL Romania.


Cea de-a doua editie a evenimentului anual ABSL reprezinta un nou pas in sustinerea pe termen lung a dezvoltarii dinamice a sectorului de servicii pentru afaceri si in cresterea nivelului de atractivitate al Romaniei pentru investitii si pentru dezvoltarea de proiecte de outsourcing si offshoring. ABSL urmareste sa dezvolte dialogul si colaborarea in industrie, facilitand schimbul de cunostinte, experienta si bune practici dintre jucatorii din acest sector.


Capitalul strain a fost, si este in continuare, sursa principala de investitii in industria serviciilor pentru afaceri din Romania. Principalii investitori straini sunt companii din tari din Europa Occidentala, precum Franta, Germania, Italia, Olanda, Marea Britanie, Irlanda sau Statele Unite. Pe langa acestea, companii din Brazilia si din Bulgaria si-au inceput, de asemenea, operatiunile pe plan local. De la lansarea sa, Asociatia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din Romania a sprijinit investitorii straini interesati sa interactioneze cu companiile care desfasoara activitati in sectorul serviciilor pentru afaceri din Romania, evaluand oportunitati de investitii si de lansare a activitatilor, si s-a concentrat in stabilirea unor colaborari stranse si parteneriate strategice cu jucatori si sustinatori cheie din industrie, din perspectiva ABSL, asigurand astfel continuarea dezvoltarii pietei.


Sectorul de servicii pentru afaceri este un angajator important in Romania. In total, peste 60.000 de profesionisti sunt angajati in aceasta industrie, dintre care 25% in companii membre ABSL. „Estimam o evolutie importanta in urmatorii ani, de pana la 30% pentru principalii jucatori, datorita unor cresteri semnificative ale cererii de servicii pentru afaceri livrate din Romania”, a mai spus Alexander Weigl.


Industria locala ofera o gama larga de servicii clientilor din Europa, America de Nord si Romania, acoperind si America de Sud, Africa, CEE, Asia Pacific, precum si Orientul Mijlociu.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite