Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> SaaS >> Stiri si comunicate

Oracle anunţă tehnologia Software in Silicon Cloud

02 Octombrie 2014



Oracle a anuntat in cadrul evenimentului Open World 2014 (care se desfasoara in mod curent la San Francisco) tehnologia revoluţionară Oracle Software in Silicon, care extinde filozofia de design a sistemelor integrate până la nivelul cipurilor. Concepută de inginerii de software de la Oracle în colaborare cu specialişti în microprocesoare, Software in Silicon implementează acceleratoare direct în procesor pentru a livra o combinaţie bogată în caracteristici care permite dezvoltarea rapidă a bazelor de date şi aplicaţiilor care devin astfel mai fiabile şi mai rapide. Acum, cu Oracle Software in Silicon Cloud, dezvoltatorii pot accesa un mediu sigur de testare şi pot folosi avantajele unice ale tehnologiei Oracle Software in Silicon.â

Oracle Software in Silicon Cloud le oferă dezvoltatorilor o maşină virtuală gata de funcţionare pentru a-şi instala, testa şi îmbunătăţi codul pe o platformă robustă şi sigură, bazată pe revoluţionara tehnologie Software in Silicon implementată în viitorul procesor Oracle SPARC M7 care rulează Oracle Solaris.
Această funcţionalitate asigurată de hardware poate fi folosită pentru a detecta şi a preveni alterarea datelor şi încălcările securitaţii informatice. Testele în sarcină au produs rezultate de 40 de ori mai rapide decât cele livrate de soluţii bazate exclusiv pe software, iar unele teste demonstrat viteze de până la 80 de ori mai mari.
Utilizatorii Oracle Software in Silicon Cloud vor avea acces la cea mai nouă ediţie a Oracle Solaris Studio care include instrumente de detectare a unui mare număr de tipuri de erori de memorie şi oferă diagnostice detaliate pentru a ajuta dezvoltatorii să îmbunătăţească rapid fiabilitatea codului lor.
Exemplele de cod, demonstraţiile şi documentaţiile vor ajuta utilizatorii să exploateze mai rapid avantajul unic al rulării aplicaţiilor cu tehnologia Software in Silicon.
Caracteristicile Software in Silicon implementate in viitorul procesor Oracle SPARC M7 includ:
Application Data Integrity – prima implementare completă în hardware a validării accesărilor de memorie. Concepută pentru a susţine blocarea efectelor unor erori de securitate precum HeartBleed, permite monitorizarea prin hardware în timp real a cererilor de memorie şi blochează accesul neautorizat la memorie, fie că acesta este cauzat de o eroare de programare sau de o încercare rău intenţionată de a exploata erorile de tip buffer overrun.
Query Acceleration măreşte performanţa procesării in-memory a cererilor către baza de date, prin procesarea fluxului de date direct din memorie, prin interfeţe de bandă extrem de largă, la viteze de până 160 GB/s. Accelerarea cererilor este implementată în mai multe motoare din procesorul SPARC M7.

Unităţile de decompresie din motoarele de accelerare ale Software in Silicon măresc semnificativ capacitatea memoriei. Unităţile de pe un singur procesor rulează decompresia dateor la o performanţă echivalentă cu cea a 16 carduri PCI de decompresie sau 60 de nuclee CPU. Această capabilitate permite ca bazele de date compresate să fie stocate în memorie în timp ce sunt accesate şi să fie manipulate la performanţe maxime.
Capabilităţile de accelerare a cererilor de date şi de decompresie pot fi combinate pentru a mări performanţa şi capacitatea, ceea ce va maximiza folosirea memoriei, a bandei de date şi a nucleelor CPU pentru un impact revoluţionar asupra performanţei. Facilitatea Automatic Data Integrity poate fi permanent activă pentru a mări fiabilitatea şi securitatea.
După blindarea şi supra-accelerarea applicaţiilor cu ajutorul Software in Silicon, dezvoltatorii pot sa îmbunătăţească instalarea şi dezvoltarea software-ului propriu prin integrarea, construirea şi testarea unor sabloane de maşini virtuale pentru Oracle Solaris. Procesorul Oracle SPARC M7 este primul cip care oferă caracteristicile revoluţionare ale tehnologiei Software in Silicon. Sistemele bazate pe procesorul SPARC M7 urmează să fie lansate în 2015.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite