Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Kaspersky Lab extinde cooperarea cu INTERPOL si Europol

06 Octombrie 2014



Kaspersky Lab a semnat un acord cu INTERPOL si un memorandum de intelegere cu Europol, cu scopul a extinde cooperarea dintre companie si agentiile de aplicare a legii in ceea ce priveste lupta impotriva infractiunilor cibernetice.


Kaspersky Lab a extins cooperarea impotriva infractiunilor cibernetice simultan, atat cu INTERPOL cat si cu Europol, semnand documente de cooperare cu cele doua agentii internationale de aplicare a legii. Pe 30 septembrie, Eugene Kaspersky, Chairman si CEO al Kaspersky Lab si Ronald K. Noble, General Secretary in cadrul INTERPOL, au semnat un acord de cooperare, iar compania de securitate va oferi produse, informatii si suport neintrerupt sediului INTERPOL Global Complex for Innovation (IGCI) din Singapore. A doua zi, Eugene Kaspersky, impreuna cu Troels Oerting, seful European Cybercrime Centre (EC3) din cadrul Europol, au semnat un memorandum de intelegere intre Kaspersky Lab si agentia de aplicare a legii a UE, care favorizeaza o cooperare mai stransa intre cele doua organizatii.
Ambele ceremonii de semnare au avut loc in Singapore, oras care gazduieste Cybercrime Conference in intervalul 1-3 octombrie 2014.


„Parteneriatele noastre cu INTERPOL si Europol reprezinta realizari de pionierat pentru intreaga industrie a securitatii cibernetice. Astfel de cooperari intre sectoarele public si privat sunt vitale pentru imbunatatirea securitatii in mediul cibernetic. Aceste parteneriate se aliniaza perfect cu misiunea noastra de a proteja lumea impotriva amenintarilor cibernetice. Pe masura ce anvergura si complexitatea acestor amenintari continua sa creasca, trebuie sa ne unim fortele cu agentiile nationale si internationale de aplicare a legii si cu alte companii private din sectorul de securitate cibernetica, pentru a combate eficient aceste pericole din ce in ce mai mari”, a declarat Eugene Kaspersky, CEO si Chairman al companiei Kaspersky Lab.


In urma acestui nou acord cu INTERPOL-ul, compania va pune la dispozitie informatii despre amenintari cibernetice, hardware si software pentru a fonda si a administra laboratorul digital medico-legal al IGCI, precum si alte operatiuni ale noului centru.


Kaspersky Lab va organiza o serie de sesiuni de training pentru ofiterii INTERPOL, pentru a le impartasi cunostintele legate de analiza de malware, investigatii digitale si cercetarile cu privire la amenintarile financiare. Kaspersky Lab lucreaza cu INTERPOL din aprilie 2013, iar unul dintre analistii de top ai companiei Kaspersky Lab va fi relocat temporar in cadrul IGCI.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite