Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Primaria Sectorului 1, castigatoarea competitiei nationale de plata a taxelor si impozitelor locale cu cardul

06 Octombrie 2014



Visa Europe desemneaza Primaria Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti castigatoare a celei de-a doua editii a competitiei nationale de plata a taxelor si impozitelor locale cu cardul, derulata in acest an.


Primaria Sectorului 1 a primit titlul onorific de „Primaria Viitorului” intrucat a inregistrat cel mai mare numar de plati ale taxelor si impozitelor cu cardul la 1.000 de locuitori si a incurajat activ cetatenii sa utilizeze acest mijloc modern de plata pentru achitarea obligatiilor fiscale.


„Obiectivul competitiei, de a stimula autoritatile locale sa incurajeze contribuabilii sa plateasca taxele si impozitele locale cu cardul, a fost atins, avand in vedere ca valoarea tranzactiilor de plata cu cardul a crescut in primul trimestru cu peste 30%, la 98,7 milioane lei, ceea ce reprezinta aproape trei sferturi din valoarea totala inregistrata in anul 2013. Ne bucuram sa vedem ca eforturile derulate de Visa in ultimii cinci ani au avut rezultatele scontate si felicit Primaria Sectorului 1 pentru ca a reusit sa castige titlul «Primaria Viitorului» si in acest an, demonstrand preocuparea sa continua de a oferi cetatenilor modalitati facile de a-si plati taxele si impozitele”, a declarat Catalin Cretu, director regional pentru Romania, Croatia si Slovenia, in cadrul Visa Europe.


„Cetatenii din Sectorul 1 reprezinta segmentul social din Romania cel mai dinamic, productiv si receptiv la tehnologiile viitorului. Pentru a tine pasul cu exigentele comunitatii din aceasta zona administrativa si pentru a reduce birocratia, in Sectorul 1 am introdus tehnologii de ultima generatie in plata taxelor si impozitelor, fie ca vorbim de plata cu cardul, plata online prin Ghiseul.ro sau plata electronica prin internet-banking. Obtinerea pentru al doilea an consecutiv a acestui premiu ni se datoreaza mai putin noua si mai mult contribuabililor din Sectorul 1, care au ales in numar foarte mare modalitatea de plata a taxelor si impozitelor cea mai eficienta si mai putin birocratica”, a declarat Andrei Chiliman, Primarul Sectorului 1.


Ca si anul trecut, Visa Europe impreuna cu Primaria Sectorului 1 au premiat cu tablete mai multi elevi cu rezultate scolare excelente, provenind din familii defavorizate, cu scopul de a sprijini si a facilita dezvoltarea lor educationala.


Valoarea tranzactiilor de plata cu cardul a taxelor si impozitelor locale a crescut in primele opt luni din 2014 cu 27% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 134 milioane de lei. Totodata, numarul tranzactiilor de plata cu cardul a taxelor localea crescut cu 22%, la 374.166 de tranzactii. In anul 2013, romanii au realizat 372,000 plati de taxe si impozite cu cardul, in valoare totala de 133 milioane lei.


Campania nationala de plata a taxelor si impozitelor locale cu cardul
Visa Europe, impreuna cu bancile membre din Romania, au derulat in 2014 a cincea editie anuala a campaniei nationale de promovare a utilizarii cardului pentru plata taxelor si impozitelor locale.


In cadrul campaniei din 2014 a avut loc a doua editie a competitiei nationale intre primarii pentru plata taxelor si impozitelor locale cu cardul, la care au fost invitate sa participe toate primariile din Romania care accepta acest mijloc modern de plata pentru achitarea obligatiilor fiscale. Pentru a sublinia angajamentul primariilor in aceasta directie si pentru a oferi sanse egale tuturor oraselor, primaria castigatoare va fi desemnata in functie de numarul de plati cu cardul raportat la 1.000 de locuitori, de diversitatea modalitatilor de plata a taxelor cu cardul puse la dispozitia cetatenilor (POS, online si locatii speciale), precum si de masurile implementate pentru promovarea modalitatilor alternative de plata a taxelor si impozitelor cu cardul.


Primaria Sectorului 1 Bucuresti s-a situat pe primul loc la nivel national, inregistrand 99 de tranzactii de plata cu cardul la 1.000 de locuitori, in crestere cu 52% fata de numarul tranzactiilor la 1.000 de locuitori realizate anul trecut.Topul primariilor din Romania care au sustinut activ plata de taxe si impozite locale cu cardul este completat de Primaria Sectorului 4 (82 de tranzactii la mia de locuitori), urmata de Primaria Sectorului 6 (75 de tranzactii). In top 10 primarii din Romania privind numarul de plati cu cardul a taxelor si impozitelor locale se mai regasesc orase precum Cluj-Napoca, Brasov, Baia Mare, Ploiesti, Oradea, Pitesti si Galati.


Pe durata competitiei nationale intre primarii, respectiv in primul trimestru din 2014, valoarea tranzactiilor de plata a taxelor cu cardul online a crescut de aproape trei ori, la 16,2 milioane lei, in timp ce platile la POS-urile instalate la casierii si in locatiile speciale au crescut cu 19%, la 82,5 milioane lei.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite