Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Solutii de comunicare Orange pentru serviciile de sanatate

27 Aprilie 2006



Pentru a sprijini actul medical si a spori eficienta serviciilor medicale, Orange a demarat un proiect pilot prin care se asigura un sistem integrat de voce si date intre diferitele entitati medicale pe baza tehnologiilor de comunicatii de ultima generatie. Astfel, se poate asigura uniformizarea competentelor medicale in domeniul traumatologie dinspre centrele universitare catre spitalele judetene si locale pentru imbunatatirea actului medical.
grafic
Solutia de comunicatii Orange asigura viteze ridicate de transmisii de date si capacitatile necesare pentru aplicatiile folosite de serviciile medicale. Unitatile medicale au la dispozitie un sistem integrat de comunicatii de voce si date care le asigura, pe langa eficienta sporita, reducerea costurilor si o flexibilitate mai mare a retelei de comunicatii care raspunde cerintelor de informare si schimb de informatii. Este astfel posibila stabilirea unor diagnostice, optimizarea resurselor critice, realizarea unor videoconferinte, transmiterea in cel mai scurt timp a informatiilor necesare de pe fisele pacientilor si accesul la bazele de date ale Retelei Nationale de Traumatologie, indiferent de locatie.


Pana in acest moment au fost incluse in acest proiect urmatoarele institutii medicale: Spitalul Judetean Timisoara, Casa Austria, Spitalul de Urgenta Bucuresti, Euroclinic, Spitalul Judetean Targu-Mures, SMURD Targu-Mures si Dispensarul Chilia Veche.


Pentru a oferi aceste servicii de voce si date integrate, Orange se bazeaza pe tehnologiile de transfer de date utilizand o solutie IP VPN (Internet Protocol – Virtual Private Network) si Acces Dedicat Internet. Reteaua Virtuala Privata oferita de Orange reprezinta o solutie securizata de conectare a unitatilor medicale si a echipelor de prim ajutor mobile, avand ca suport de comunicatie infrastructura Orange. Solutia IP VPN asigura rata de transfer garantata si volum de trafic nelimitat. Astfel, prin IP VPN toate unitatile medicale sunt interconectate si pot folosi suportul de comunicatie si pentru alte aplicatii, cum ar fi: transfer de date si imagini video, aplicatii Internet, teleconferinte, aplicatii de baze de date sau stocuri, voce pe suport IP. Prin serviciul Acces Dedicat Internet se asigura accesul permanent la Internet si se poate opta pentru o anumita viteza de transfer de date (largimea totala de banda garantata). Accesul la Internet este asigurat prin conexiunea radio a unitatii medicale cu cel mai apropiat punct de acces in reteaua Orange. Astfel, la Timisoara este asigurat accesul la Internet si e-mail, la portalul web al RNMC, suportul pentru realizarea videoconferintelor si schimbul de informatii profesionale.
Aceste servicii sunt monitorizate permanent 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, asigurandu-se astfel disponibilitatea permanenta a conexiunilor de date si voce necesare in domeniul medical.


Orange este lider de piata in Romania cu peste 7 milioane de clienti si este parte a Grupului Orange, una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume, fiind prezenta in 17 tari.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite