Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

180 de profesionisti din 14 tari au participat la SEETEST 2014

06 Octombrie 2014Cea de a treia editie a conferintei de testare de software din Europa de Sud-Est a avut loc saptamana trecuta la Bucuresti. Organizat de South East European Testing Board in colaborare cu ANIS si Quality House, evenimentul a adus impreuna peste 180 de profesionisti din domeniul testarii de software din 14 tari si unii dintre cei mai apreciati experti in domeniu la nivel mondial. O selectie de imagini de la eveniment este disponibila online aici.


Prima zi a conferintei de testare de software din Europa de Sud-Est (SEETEST) a fost dedicata tutorialelor de specialitate sustinute de experti in domeniu cunoscuti la nivel international: Rex Black (RBCS, USA), Erik van Veenendaal (Improve Quality Services BV, Bonaire), Geoff Thompson (Experimentus, UK), Graham Bath (T-Systems, Germany), Vipul Kocher (Pure Testing, India) si Yaron Tsubery (Enghouse, Israel).


Cele 6 tutoriale au abordat subiecte relevante pentru audienta si au adus in discutie principiile fundamentale ale testarii agile, verificarea calitatii testarii utilizand modelul TMMi, abilitatile soft necesare managerilor din domeniu, testarea practica in medii de risc, principiile practice ale incarcarii si performantei sau elementele esentiale ale testarii de aplicatii mobile.


La finalul zilei, participantii au avut ocazia sa socializeze si sa discute personal cu invitatii speciali, organizatorii si sponsorii SEETEST in cadrul evenimentului de networking care a avut loc la Athenee Palace Hilton.


Mitko Mitev (Conference Chair South East European Testing Board) a deschis cea de a doua zi a conferintei, fiind urmat de Rex Black (Presedinte RBCS), care a vorbit despre profesia de tester in 2015 si perspectivele de viitor ale acesteia. Erik van Veenendal, expert in testare recunoscut la nivel international si fondator Improve Quality Services BV, a fost cel de al doilea invitat special al zilei si a sustinut un discurs despre centrele de testare de excelenta.


In plus, participantii SEETEST 2014 au putut vedea instrumentele si serviciile oferite de companii importante din domeniu participand la sesiunile industriale sustinute de VMWare, Quality House si Equafy, sau vizitand standurile deschise pe toata durata evenimentului.


15 lucrari de specialitate realizate de membrii comunitatii regionale au fost prezentate in trei sesiuni paralele in cea de a doua zi a evenimentului. Acestea au prezentat bune practici si studii de caz in testarea de software si au adus in discutie subiecte precum managementul testarii, testarea agile si mobile sau diferite metodologii care pot fi utilizate pentru imbunatatirea proceselor de testare.
Robert Calangiu (Senior Quality Engineer Lead & Testing Consultant Adobe Romania), autor al lucrarii „Rolul testerilor – experienta olimpicilor” a castigat premiul pentru cea mai buna lucrare prezentata in cadrul SEETEST 2014. Premiul pentru cea mai buna prezentare sustinuta la eveniment a fost castigat de Claudiu Draghia (Quality Manager CapGemini Consulting) pentru lucrarea „Harta testarii de software”. Premiile au fost decernate de Mitko Mitev (Conference Chair SEETB) si Valerica Dragomir (Director Executiv ANIS), care au inchis astfel oficial cea de a treia editie a conferintei de testare de software din Europa de Sud-Est.


„Ne bucuram ca am avut ocazia sa cunoastem la SEETEST 2014 multi oameni interesati de domeniul testarii de software, profesionisti care sunt deschisi sa invete si nu se tem sa puna intrebari si sa discute despre subiectele de interes pentru ei. Noi, echipa South East European Testing Board, vrem sa multumim tuturor invitatilor si participantilor SEETEST 2014 datorita carora evenimentul a fost un succes”, a declarat Mitko Mitev, Conference Chair SEETB.


„ANIS este activ implicata in dezvoltarea profesiei si a comunitatii de specialisti in testare de peste 5 ani si ne bucuram ca am putut fi implicati in organizarea celui mai important eveniment dedicat din regiune. Speram sa putem contribui in continuare la eforturile companiilor si specialistilor legate de profesionalizarea activitatii de testare prin continuarea programelor de certificare in Romania”, a incheiat Valerica Dragomir, Director Executiv ANIS.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite