Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Cluj IT Cluster participa la Targul International Expo Real München

06 Octombrie 2014



Cluj IT Cluster anunta ca va participa si in acest an, in perioada 6–8 octombrie 2014, la Targul International Expo Real München, unul dintre cele mai mari targuri de profil din Europa. Clusterul IT va fi prezent la eveniment alaturi de Primaria Cluj-Napoca, Consiliului Judetean Cluj si 5 organizatii private, sub conceptul „Transylvania Evolution”, cu scopul de a sustine proiecte ale comunitatii din sectorul public si cel privat din Cluj-Napoca si de a atrage noi investitii in regiune.


Participarea este una majora, tinand cont de sinergia mediului public si privat la un eveniment international de calibrul Expo Real München, conceptul „Transylvania Evolution” fiind un exemplu de colaborare in favoarea dezvoltarii regiunii Cluj. Cei 8 parteneri vor fi prezenti in cadrul evenimentului cu un stand dedicat, unde vor fi prezentate proiecte de dezvoltare ale Primariei din Cluj-Napoca si ale Consiliului Judetean Cluj, precum si proiectul comun Cluj Innovation City (CIC), initiat de Cluj IT Cluster. Astfel, demersul face parte din strategia de dezvoltare si promovare a industriei IT locale si regionale, in contextul proiectului CIC.


Cluj Innovation City este un proiect de dezvoltare urbana, in vederea sustinerii inovarii si a transferului tehnologic pentru comunitatea clujeana, derulat in parteneriat public-privat de tipul Community Project, primul de acest fel din Romania, managementul CIC fiind detinut de mediul privat, in timp ce infrastructura va fi realizata cu suportul Guvernului, al Consiliului Judetean Cluj si al Consiliului Local Cluj.


Proiectul este sustinut de toate universitatile de stat clujene, precum si de toate autoritatile publice locale, trei proiecte din cadrul CIC fiind deja demarate: Centrul Regional de Excelenta pentru Industrii Creative (CREIC), Centrul de sprijinire a afacerilor „Tehnologie, Evolutie, Antreprenoriat, Microintreprinderi - Zona Metropolitana Cluj” (TEAM-ZMC) si drumul de acces din strada Oasului spre zona Lomb. Centrul Regional de Excelenta pentru Industrii Creative va oferi companiilor oportunitatea de a-si desfasura activitatea intr-o structura unica la nivel regional datorita complexitatii si diversitatii facilitatilor si serviciilor, in timp ce TEAM - ZMC este un parc tehnologic dezvoltat pentru activitati de productie si microproductie, gazduind atat corpuri administrative, cat si hale de productie destinate IMM-urilor.


„Daca anul trecut am pus accent pe cautarea de investitori privati pentru componenta privata a proiectului Cluj Innovation City, anul acesta se doreste identificarea investitorilor pentru obiectivele publice, mai exact pentru Institutele de Cercetare prezente in proiectul CIC. De asemenea, pe langa atragerea de investitori, un alt scop al participarii la acest eveniment este contactul cu alte companii si consultanti cu experienta in dezvoltari urbane de tipul Cluj Innovation City”, a declarat Alexandru Tulai, Presedintele Cluj IT Cluster.


In cadrul evenimentului va fi organizata si o conferinta cu tema „Transylvania – building an innovation region”, in care va fi prezentat potentialul mare de dezvoltare al regiunii Cluj si impactul acestei dezvoltari la nivel european.


Cheltuielile aferente participarii la Expo Real München se achita separat de catre fiecare partener din cadrul „Transylvania Evolution”. Cheltuielile Cluj IT Cluster sunt acoperite din fondurile europene accesate prin proiectul POSCCE „Brained City” al clusterului, in care s-a demarat dezvoltarea componentelor de informatizare integrata a ecosistemului urban Cluj-Napoca, precum si a arealului urban Cluj Innovation City.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite