Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Samsung si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca inaugureaza al doilea Innovation Lab

06 Octombrie 2014Samsung Electronics Romania inaugureaza al doilea Laborator de Inovatie la nivel national in cadrul Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca. Prin intermediul acestuia, studentii vor putea beneficia de un laborator complet echipat, precum si de posibilitatea de a-si dezvolta abilitatile practice beneficiind de training vocational si pregatire pentru cariere de viitor. Noul parteneriat reprezinta extinderea proiectului lansat anul trecut de Samsung Electronics Romania impreuna cu Universitatea Politehnica din Bucuresti.


In cadrul programului, studentii au posibilitatea de a studia, la alegere, cursuri deTehnologii Mobile, Programare Android, Dezvoltare Aplicatii mobile si TV, intr-un laborator dotat cu monitoare All in One conectate la cloud si dedicate programarii, tabla interactiva cu multiple functii (Eboard), Smart TV si dispozitive mobile (tablete, smart phones, camere TV) pentru testarea aplicatiilor mobile ce se vor dezvolta. Aceste solutii de invatare performante usureaza procesul de predare-invatare si il fac mult mai atractiv.


„Prin Samsung Tech Institute, un program international de sustinere a tinerilor in dezvoltarea profesionala, studentii pot dobandi cunostinte practice necesare, chiar de la specialisti ai domeniilor si totodata, se pot pregati pentru cele mai actuale cariere din domeniul tehnologiilor. Lansarea Laboratorului de Inovatie din Cluj-Napoca reprezinta un pas inainte pentru sustinerea tinerilor aflati la inceput de cariera. Programul inaugurat anul trecut, in Bucuresti, a avut un impact real asupra studentilor inca din primul an de functionare, si ne asteptam sa dezvoltam acest lucru impreuna cu cele doua universitati partenere. Vom continua sa ne implicam in proiecte care deschid oportunitati tinerilor, pregatindu-i pentru o cariera de succes”, a declarat Sabina Stirb, Corporate Citizenship Manager la Samsung Electronics Romania.


Cele doua Laboratoare de Inovatie sunt parte a programului Tech Institute derulat de Samsung la nivel mondial si sunt dedicate studentilor si absolventilor pentru specializare in domeniul Tehnologiilor Mobile si Comunicatiilor. Cursurile vor fi realizate impreuna cu universitatile si cu sprijinul unor traineri externi din zona de business si antreprenoriat local.


Dedicata universitatilor, platforma Tech Institute este conceputa pentru a asigura tranzitia studentilor din facultate in piata muncii si a creste potentialul acestora de insertie profesionala. Programul se adreseaza atat studentilor cat si absolventilor de stiinte tehnice aflati in cautarea unui job. Pana la finalul 2014, programul Tech Institute va atinge peste 7.000 de studenti in toata Europa.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite