Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Au mai rămas 9 zile pānă la cea de-a doua ediție HR Summit Iași

14 Octombrie 2014





Companiile românești, dar și cele din străinătate, vor înfunta în următoarea perioadă 5 provocări în HR de care trebuie să țină cont: managementul talentelor, managementul demografic și al fluctuațiilor de personal, transformarea companiilor în "learning organisations", "work-life balance" și nu în ultimul rând, managementul schimbării și al culturii organizaționale.



Pe 23 și 24 octombrie, la cea de-a doua ediție HR Summit Iași peste 120 de specialiști în HR și manageri din companiile din estul României vor lua parte la workshop-urile, prezentarile și sesiunile de debate care vor pune în discuție aceste 5 principale tendințe, dar și alte subiecte de interes pentru industria de HR&Management locală și națională.

1. Managementul talentelor : deficitul de talente este una dintre cele mai pregnante probleme ale companiilor, atât în Europa cât și pe noile piețe de desfacere din afara ei, iar pentru a evita regrestul acestea trebuie să ia măsuri pentru a identifica acei angajați cu un potențial, ca mai apoi să îi formeze și să le ofere cadrul necesar de lucru și să îi transforme în performeri.

2. Managementul demografic: Media de vârstă a angajaților în România, dar și în țările europene este înaintată, iar in acest caz companiile se confruntă cu două riscuri: pierderea celor mai buni angajați pe masură ce aceștia ies la pensie și îmbătrânirea prematură a pieței de muncă. Apoi, specialiștii HR trebuie să aibă în vedere modalitatea în care angajații din generația X colaborează cu cei din generația Y. Întrebarea care apare este “Cum putem să prevenim această tendință și cum îi putem atrage și menține în companii pe cei din generația Y?”

3. Work-life balance: Cum astăzi linia între viața privată și viața profesională este una foarte subțire, angajații sunt mult mai atenți atunci când aleg un post, axându-se pe cât de mult îi ajută respectivul loc de muncă în dezvoltarea personală și în atingerea obiectivelor proprii.
O soluție pentru companii ar fi ca acestea să se axeze pe un program flexibil al angajaților, astfel încât aceștia să poată bifa și dezvoltarea personală.

4. Learning organisations : Companiile trebuie să își pregătească angajații să lucreze cu elemente complexe, cu o viteză amețitoare, adaptându-se schimbărilor rapide ale tehnologiei și tendințelor economice. Această masură este necesară cu atât mai mult cu cât sistemele naționale de educație par sa nu facă față noilor tendințe și nu pot adapta programul educațional la cerințele pieței.
Într-un mediu economic schimbător, diferența dintre companiile care vor excela și cele care vor eșua este dată de modalitatea în care își pot educa angajații în spiritul strategiei globare a organizației.

5. Managementul schimbării și al culturii organizaționale:
pe masură ce organizațiile își extind piețele de desfacere pe mai multe regiuni și, în același timp, apelează la servicii externalizate, schimbarea sau gestionarea culturii organizaționale devine o aptitudine esențială a companiilor. Studii realizate de BGG (Boston Consulting Group) arată că în Europa cei aflați în bordul de conducere cer specialiștilor și managerilor de HR din companiile pe care le gestionează să dezvolte și să aplice tehnici și metodologii care să permită organizației să comunice angajaților nevoile companiei, încurajându-i să participe activ la soluționarea problemelor care apar pe parcurs.

Aceste 5 tendințe nu rezuma doar așteptările celor mai mari companii din Europa, ci și cele mai mari temeri ale responsabilor de HR din aceste companii, tocmai pentru că aceștia trebuie să depună eforturi susținute pentru a îmbunătăți echipele din care fac parte. Însă, ce este important de reținut este faptul că organizațiile care vor ține cont de aceste 5 tendințe vor reuși să construiască un avantaj competitiv susținut, care-i vor transforma în timp în lideri de piață.

Pe 23 și 24 octombrie, la cea de-a doua ediție HR Summit Iași, peste 120 de specialiști în HR și manageri din companiile din estul României vor lua parte la workshop-urile, prezentările și sesiunile de debate care vor pune în discuție aceste 5 principale tendințe, dar și alte subiecte de interes pentru industria de HR&Management locală și națională.
Vino și tu la HR Summit și alătură-te celei mai mari comunități de HR din România! Mai multe informații despre eveniment se găsesc pe site-ul www.iasi.hrsummit.ro.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite