Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Studiu Ericsson ConsumerLab: streamingul video online castiga tot mai multi adepti

14 Octombrie 2014



Cea mai noua editie a studiului anual Ericsson ConsumerLab TV & Media arata ca numarul de persoane care urmaresc streaming video online a ajuns aproape la egalitate cu numarul de telespectatori ai televiziunii obisnuite. Mai exact, 75% dintre consumatori urmaresc continut online de cateva ori pe saptamana, in timp ce 77% urmaresc programe TV traditionale (programate la ore fixe) de cateva ori pe saptamana.


Ajuns la cea de-a cincea editie, studiul a aratat si ca 1 din 5 telespectatori (19% mai exact) sunt pregatiti sa plateasca pentru posibilitatea de a-si urmari continutul preferat de pe orice dispozitiv. Cifrele din acest an sunt cu 25% mai mari decat cele raportate acum doar doi ani.


Rezultatele studiului au la baza 23.000 de interviuri din 23 de tari diferite si dovedesc cum comportamentul utilizatorilor se schimba, trecand de la formate si modele de business vechi la o noua forma de divertisment, disponibila la cerere.
Studiul ConsumerLab indica si o crestere a perioadei de timp petrecuta urmarind continut de pe smartphone-uri si tablete. In plus, respondentii considera atat canalele TV traditionale, cat si canalele de tip Pay TV ca fiind „depozite de continut” din care consumatorii pot alege selectiv si pot urmari mai tarziu bucatile de continut pe care si le doresc, folosind echipamentele DVR (digital video recorder). Functionalitatea DVR contribuie, de asemenea, la fenomenul de vizionare „in masa” a continutului TV, fenomen care a aparut odata cu aparitia seturilor de seriale TV si a filmelor in mai multe parti, si care este foarte diferit de experienta TV traditionala de a astepta o saptamana pentru a vedea un nou episod al serialului preferat.


In plus, multi telespectatori au devenit clienti ai unor servicii de video on demand ce ofera abonament, precum Netflix sau Hulu, si 48% dintre ei spun ca ar vrea ca episoadele din serialele preferate precum „Breaking Bad” sau „House of Cards” sa fie lansate pe piata laolalta, astfel incat ei sa poata alege cand sa le urmareasca.


Niklas Heyman Rönnblom, Senior Advisor Ericsson ConsumerLab, a declarat: „Cercetarea realizata de noi ne arata ca 56% dintre cei care platesc abonamente pentru a avea acces la continut video la cerere prefera ca toate episoadele unui seriale sa fie disponibile odata, astfel incat sa le poata urmari in ritmul pe care si-l doresc. Procentul celor de aceeasi parere scade la 45% in cazul celor care nu platesc pentru un astfel de serviciu. Aceasta diferenta subliniaza impactul pe care acest tip de servicii le au asupra comportamentului de vizionare si asupra cerintelor fiecarui consumator in parte.”


„Exista diferite moduri in care cineva poate urmari volume mari de continut: unii telespectatori nu descopera un serial TV decat la jumatatea sezonului si de aceea vor urmari mai multe episoade unul dupa altul pentru a ajunge la zi cu episoadele inainte de terminarea sezonului. Altii, insa, prefera sa urmareasca intregul sezonul in propriul lor ritm, ceea ce inseamna ca trebuie sa astepte ca acesta sa fie disponibil in totalitate.”
Desi 41% dintre consumatori si-au exprimat dorinta de a putea sa isi urmareasca serialele preferate de oriunde, exista inca 2 probleme majore in aceasta privinta: costul traficului de date si costul continutului in sine. Studiul ConsumerLab arata ca multi nu sunt dispusi sa faca compromisuri in ceea ce priveste calitatea imaginii, 43% dintre respondenti marturisind ca disponibilitatea continutului UHD (Ultra High Definition) este importanta pentru ei.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite