Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Orange deschide EU Code Week cu SuperCoders

14 Octombrie 2014



Orange Romania inaugureaza EU Code Week, o initiativa la nivel european de incurajare a studiului limbajelor de programare, prin evenimentul #SuperCoders. Acesta este un atelier dedicat copiilor cu varste intre 10 si 13 ani, in care cei mici vor invata limbaje de programare cu ajutorul carora pot produce continut digital: jocuri, povesti, animatii. SuperCoders s-a desfasurat pe 11 octombrie in Bucuresti.


Evenimentul „#SuperCoders”, un atelier de jumatate de zi, a adus laolalta 40 de copii din Romania si alti zeci din celelalte tari. Participantii au fost invitati sa creeze propriile animatii folosind platforma „Scratch”. Seminarul i-a ajutat pe copii sa inteleaga mai bine tehnologia si cum pot lucra cu limbaje de programare pentru a se adapta cat mai bine in era digitala.


Scratch este atat o platforma ce le permite utilizatorilor sa-si foloseasca imaginatia, dar si o comunitate online unde copiii si tinerii pot sa colaboreze cu altii din intreaga lume, cu ajutorul mijloacelor media interactive precum povestile, jocurile si animatiile. Utilizarea Scratch permite o experienta de invatare ce stimuleaza gandirea creativa si lucrul in echipa.


„Anul acesta, in EU Code Week, Orange si-a propus sa-i ajute pe cei mici sa se initieze in „tainele” programarii si sa devina adevarati #SuperCoders. In cadrul strategiei noastre de responsabilitate sociala corporativa, componentele de digitalizare si educatie in mediul digital sunt prioritare. In contextul dezvoltarii tehnologiei, este important ca prin proiecte dedicate sa-i ajutam pe copiii sa se apropie de limbajele de programare, sa le inteleaga si sa invete sa le foloseasca”, a declarat Veronica Dogaru, Corporate Communication Manager in cadrul Orange Romania.


Supercoders este o initiativa la nivelul Orange Group si este organizat concomitent in patru tari in care compania este prezenta: Franta, Polonia, Romania si Spania. Fiecare tara a transmis evenimentul live prin webcast, iar copiii si-au prezentat unii altora programele create.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite