Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Un nou program educațional al Intergraph

27 Octombrie 2014




Kit-urile educaționale pentru dezvoltatori (SDK) sunt disponibile ca un supliment gratuit la o licență anuală de bază sau Server achiziționată (de 25 de locuri). ECWSDK funcționează cu pachetul Server, iar GeoMedia Objects și IMAGINE Toolkit cu pachetul de bază anual. Cu un SDK, studenții pot dezvolta cod, dar nu pot aplica/testa fără utilizarea produselor de bază pe care dezvoltă.

Beneficiile Intergraph U

Beneficiile de care se bucură participanții la acest program ale cărui tarife sunt flexibile și adaptate nevoilor fiecărei universități în parte sunt numeroase:
• licențe geospațiale gratuite sau cu tarife speciale;
acces la promoții exclusive, dedicate partenerilor educaționali
demonstrații exclusive la cerere;
opțiuni de cursuri susținute de traineri Intergraph, români sau străini;
reduceri pentru înregistrarea la Hexagon Live, exclusiv pentru membrii programelor educaționale;
newsletter dedicat cu știri și update-uri;
acces la webinarii geospațiale gratuite (live sau din arhive)
invitație la evenimentele Geospatial World Tour

Beneficiarii programelor educaționale Intergraph în România

De-a lungul anilor, în România au beneficiat de programul educaţional Intergraph (fost RRL - Registered Research Laboratory) mai multe instituții de învăţământ superior, printre care amintim: Universitatea din Craiova, Facultatea de Geografia Turismului Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga“ Sibiu, Universitatea „Politehnica“ din Timișoara, Universitatea din Oradea, Universitatea Valahia din Târgoviște, Universitatea Dimitrie Cantemir din Bucureşti, ISOP (Institutul de Studii pentru Ordine Publică).

Acest program le-a oferit studenţilor, profesorilor şi cercetătorilor, tehnologii de ultimă generaţie şi consultanţă pentru dezvoltarea activităţilor practice de cercetare.

„Participarea în cadrul acestui program ne-a oferit foarte multe beneficii: dezvoltarea Laboratorului Geospațial, conectarea cu Lumea Geospaţială, programe de formare accesibile personalului Ministerului Afacerilor Interne (MAI), dezvoltarea de programe de formare noi, autorizate de Autoritatea Naţională pentru Calificări, deschiderea de orizonturi noi colegilor din MAI, de actualitate, care presupune valorificarea geolocațiilor de interes în activitatea profesională etc. Ne mândrim cu următoarele rezultate: pregătirea a peste 100 de specialişti ai MAI în analiza geospaţială; elaborarea unui manual, adaptat specificului poliţienesc; laboratorul geospațial; parteneriat roditor cu Intergraph Computer Services. În cadrul programului au fost utilizate: GeoMedia Professional, Incident Analyst, GeoMedia Grid, GeoMedia Terrain, GeoMedia 3D, GeoMedia Image, GeoMedia WebMap Professional, GeoMedia Essential”, ne-a declarat Sorina Cofan, instructor de poliţie în cadrul ISOP.

Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu a introdus studiul aplicațiilor geospațiale în programa de învățământ în anul 2008. „În cei patru ani de derulare a programului, un număr de aproximativ 100 de studenți au studiat Geomedia Professional și au realizat mici proiecte GIS cu acest program. Programul RRL și licențele Geomedia au fost de un real folos în activitatea mea didactică. Din 2012, am reușit să introduc în planul de învățământ de la secția Ingineria Transportului, o materie axată pe GIS. Un număr de 7 studenți și-au realizat lucrarea de licență pe teme GIS folosind ca suport Geomedia Professional și licențele oferite de Intergraph”, a declarat prof. Sorin Borza, managerul programului la Sibiu.

Colaborarea Facultății de Geografie din București cu Intergraph a început în anul universitar 2011-2012, când în planul de învățământ al masterului Evaluarea integrată a stării mediului, a fost introdus un modul de practică profesională pentru dezvoltarea abilităților de utilizare a diferitelor software GIS.

„Beneficiul principal rezultat din această colaborare s-a legat de faptul că absolvenții noștri au avut un contact direct cu viziunea dezvoltatorilor de soluții geospațiale, lucru care a crescut considerabil nivelul de angajare al acestora în domenii compatibile cu pregătirea lor profesională. Un alt beneficiu a rezultat din faptul că înțelegerea tehnicilor GIS a devenit un demers mult mai facil pentru studenți, în urma implicării directe a reprezentanților Intergraph în coordonarea activităților practice aferente pachetului menționat. În plan didactic, în ultimii doi ani au fost realizate 5 lucrări științifice cu impact foarte ridicat, în care au fost utilizate diferite soluții Geomedia.

Principala soluție Intergraph utilizată a fost pachetul Geomedia, numărul de beneficiari ai programului fiind de 134 de masteranzi și cadre didactice. Pentru perspectivă sunt interesante soluțiile legate de transmiterea online a datelor, precum și cele legate de teledetecție (de exemplu ERDAS)”, a menționat Prof.univ.dr. Cristian Ioja, Facultatea de Geografie, Universitatea București.

Parteneriatele pentru educație au cunoscut o amploare deosebită în ultimii ani în țara noastră, GIS fiind unul din domeniile în care se investește în mod constant. Pe băncile universităților se formează specialiștii de mâine, iar învățământul românesc își dorește să țină pasul cu noile tehnologii informatice. Răspunsul pieței la acest deziderat constă în facilitarea procesului educațional, prin oferirea de programe educaționale complexe, adecvate nevoilor și posibilităților financiare ale mediului universitar.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite