Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Endava a inaugurat noul sediu din Cluj-Napoca

01 Noiembrie 2014



Endava a inaugurat noul spatiu de birouri pentru centrul sau de dezvoltare si suport din Cluj-Napoca, ce numara in prezent 550 de angajati si livreaza proiecte pentru clienti din diferite domenii, precum banci, plati electronice, asigurari, retail, telecomunicatii si media. In plus, compania continua angajarile si planifica o crestere a echipei din Cluj-Napoca pana la 850 de persoane in urmatorii 2 ani.


Noul spatiu de birouri, de 6.700 m2, ocupa 8 din cele 11 nivele (parterul si etajele 4 -10) ale cladirii United Business Center Tower, detinuta de Iulius Group, si include, pe langa zona open space cu birouri, 48 de sali de conferinta, 2 sali pentru relaxare, unde angajatii pot juca foosball si tenis de masa, respectiv o zona de luat masa, cu o capacitate de 100 de locuri. In curand, aici vor fi disponibile zilnic, prin intermediul unui furnizor extern, produse de cofetarie si patiserie, gustari calde si reci, lactate, bauturi racoritoare, cafea si ceai. In plus, fiecare etaj beneficiaza de cate un spatiu pentru cafea, balcoane cu vedere catre lac, iar etajul al 9-lea include si o terasa cu o suprafata de 300 m2. De asemenea, in noul sediu este disponibila si o sala de training cu o capacitate de aproximativ 100 de locuri pentru programul Endava University, dedicat angajatilor companiei.


„Prin mutarea in sediul nou consolidam operatiunile noastre din Cluj-Napoca intr-un singur spatiu de birouri, ce ne va permite sa mentinem ritmul de crestere al echipei cu 25% anual. Planuim sa angajam inca 140 de specialisti IT la Cluj-Napoca in urmatoarele 12 luni, iar in doi ani ne-am propus sa trecem de 850 de persoane angajate in acest sediu”, a declarat John Cotterell, CEO Endava.


Intr-un top al companiilor de software din Romania, realizat in acest an de Ziarul Financiar, Endava a ocupat locul 6, inregistrand in Romania o cifra de afaceri de 25,7 milioane de euro in 2013, in crestere cu 77% fata de 2012. La nivel de grup, Endava a inregistrat o cifra de afaceri de 64 de milioane de lire sterline (aproximativ 81 milioane de euro) in anul financiar 2013-2014.


Centrul de dezvoltare si suport din Cluj-Napoca este cel mai mare la nivel de grup, din punct de vedere al numarului de angajati, fiind urmat in Romania de cel din Bucuresti, cu 280 de angajati, si cel din Iasi, cu 270. In total, cele trei sedii ale Endava din Romania numara peste 1.100 de angajati, in crestere cu peste 40% fata de numarul mediu de angajati inregistrat in 2013, compania continuand sa angajeze, in medie, 10 specialisti IT in fiecare luna.


In prezent, noul spatiu de birouri din United Business Center Tower este ocupat in proportie de 65%, iar compania planuieste sa angajeze in centrul din Cluj-Napoca inca 140 de specialisti in urmatoarele 12 luni, fiind in cautare de profile cum ar fi: dezvoltatori software (Java, .NET, mobile), specialisti testare software, manageri de proiect, arhitecti software, analisti de business, ingineri suport IT, ingineri de retea, ingineri sisteme IT, manageri de proiect pentru infrastructuri, precum si analisti service desk.


Noii angajati in Endava sunt atat specialisti IT cu experienta, cat si tineri aflati la inceput de cariera. In ultimul an, peste 50 de persoane au participat in programele de internship si programele destinate absolventilor, organizate de Endava in Cluj-Napoca.


Angajatii Endava sunt implicati in proiecte de dezvoltare software si suport IT pentru clienti din domeniul bancar, asigurari, plati electronice, retail, telecomunicatii si media, in principal din Marea Britanie, SUA, Germania, dar si din Romania.


Printre cele mai mari proiecte livrate din centrul din Cluj-Napoca se numara cel de dezvoltare software pentru Worldpay, unul dintre cei mai mari procesatori de plati din Marea Britanie, cu care Endava a semnat recent un parteneriat pe 3 ani. Proiectul consta in dezvoltarea generatiei urmatoare de platforme de plati electronice, simultan cu dezvoltarea continua a sistemelor software detinute de Worldpay si asigurarea suportului pentru acestea.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite