Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Programul RICAP si-a ales antreprenorii

01 Noiembrie 2014



Exoscheletii, smart device-urile si filtrele pentru decontamirea apei sunt cateva dintre solutiile inovatoare pe care le propun cei 15 antreprenori selectati sa faca parte din Programul RICAP.


Cei 15 antreprenori au dezvoltat tehnologii inovatoare in domenii precum IT&C, cleantech, energy si medical. Printre tehnologiile propuse se numara exoscheleti de mare putere, destinati persoanelor paraplegice sau varstnicilor, device-uri de automatizare a locuintei care se folosesc de smartphones sau Google Glass, filtre pentru decontaminarea apei sau sisteme hibrid de imagistica si navigatie electromagnetica pentru imbunatatirea diagnosticului si stadializarii cancerului toracic si abdomninal.


Axosuits este o firma de tehnica medicala care produce exoscheleti de putere mare pentru domeniul medical. Aceste dispozitive pot fi folosite pentru cresterea calitatii vietii pentru pacientii paraplegici.


Buyer Brain este un laborator de cercetare de neuromarketing care utilizeaza tehnici neuroimagistice pentru a studia comportamentul consumatorilor si procesul de luare a deciziilor. La Buyer Brain sunt folosite EEG (Electroencefalografia), eye - tracking si GSR (raspunsul galvanic al pielii), pentru a studia impactul pe care diferiti stimuli il au atat asupra sistemului nervos central (prin EEG si eye - tracking) cat si sistemului nervos periferic (prin GSR).


BluU propune o tehnologie pentru copii si adulti, care au tulburari din spectrul autismului. Dispozitivul, sub forma de vesta, le permite sa controleze crizele, pentru a imbunatati starea de spirit si capacitatea de a comunica prin aplicarea unei presiuni pe corpul lor.


Crispico este o companie specializata in software enterprise, in special pentru domeniul aerian/aeroporturi. Produsul lor, Flower Platform MDA (MDA = Model Driven Architecture), este o solutie inovatoare de a dezvolta si intretine aplicatii enterprise complexe.


FLASHNET, infiintata in 2005, este o companie de cercetare si dezvoltare in domeniul managementului inteligent al energiei, cu operatiuni in intreaga lume. inteliLIGHT este un sistem de telegestiune al iluminatului public care permite controlul individual al fiecarui corp de iluminat din oras.


Green Pumps are brevete pentru doua noi tipuri de pompe care reduc consumul de energie pentru pompele de debit mic si mijlociu.


MEDINSYS este o companie romaneasca de produse medicale, fondata in 2010 ca spin-off academic finantat din fonduri structurale europene si investitii private.

TRIGER este singurul sistem hibrid de imagistica si navigatie electromagnetica pentru imbunatatirea diagnosticului si stadializarii cancerului toracic si abdomninal prin ecoendoscopie (EUS).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite