Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Evenimente >> Stiri si comunicate

Premiu pentru Registrul National al Pacientilor cu Poliartita Reumatoida

01 Noiembrie 2014



Registrul National al Pacientilor cu Poliatrita Reumatoida (RNPPR), un proiect cloud pentru sectorul public de sanatate din Romania, dezvoltat de Ymens, a fost desemnat castigator european in cadrul Premiilor EuroCloud 2014, la categoria “Best Cloud Service Public Sector”.


Proiectul dezvoltat pentru Asociatia Registrul Roman de Boli Reumatice, cu implicarea continua a membrilor Societatii Romane de Reumatologie (SRR), a presupus implementarea unui sistem cloud la nivel national dedicat automatizarii si eficientizarii procesului complex de inregistrare, validare si urmarire a dosarelor pacientilor tratati pentru diferitele forme de poliartrita reumatoida. La nivelul unui singur an de utilizare, solutia informatica dezvoltata de Ymens a deservit din cloud peste 4.000 de pacienti din intreaga tara si a crescut eficienta, rapiditatea si acuratetea fluxului de aprobare pentru zece terapii biologice.


Juratii competitiei EuroCloud 2014 au fost impresionati de complexitatea proiectului romanesc dezvoltat de Ymens si SRR, desemnandu-l cel mai bun serviciu cloud pentru sectorul public la nivel european.


Proiectul Registrul National al Pacientilor cu Poliartrita Reumatoida (RNPPR) s-a dezvoltat ca urmare a deciziei luate de Asociatia Registrul Roman de Boli Reumatice in vederea eficientizarii procesului in care sunt inregistrate, validate si urmarite dosarele pacientilor tratati pentru diferitele forme de poliartrita reumatoida. Obiectivul principal pentru acest proiect pilot la nivel national a fost acela de a implementa un serviciu SaaS din cloud care sa asigure un flux rapid al dosarelor si sa permita pacientilor accesul la medicatie, intr-un mod corect si controlat, prin procesele online de aprobare sau respingere a terapiilor. Utilizatorii directi ai solutiei din cloud Ymens, in cea mai mare parte medici specialisti, au avut nevoie de un sistem informatic intuitiv, usor de utilizat, care sa permita colectarea facila si cu acuratete a datelor privind evolutia bolilor specifice in Romania si analiza imediata a rapoartelor cu privire la rezultatele tratamentelor, precum si de servicii de operare, mentenanta si suport tehnic.


In prezent, sistemul informatic in cloud RNPPR este utilizat in activitatea zilnica de aproximativ 200 de medici specialisti din intreaga tara.


„Am pornit acest proiect intrucat vrem sa aducem inovatie in sectorul de sanatate publica, sa ajutam pacientii din Romania cu servicii medicale livrate la standarde inalte de calitate si corectitudine. Principalul beneficiu obtinut din utilizarea sistemului cloud dezvoltat impreuna cu Ymens este reprezentat de standardizarea intregului proces de evaluare a dosarelor, care conduce la optimizarea timpului necesar aprobarii acestora. Timpul este foarte important pentru pacienti si, cu ajutorul acestui sistem, suntem mai eficienti, mai rapizi si mai corecti in beneficiul lor. Avem acum un flux de lucru automatizat si un partener cu care continuam sa dezvoltam acest sistem in functie de noile cerinte care apar pe parcurs. Proiectul RNPPR este un pilot la nivel national dedicat exclusiv poliartritei reumatoide de care suntem mandri si pe care intentionam sa il replicam in viitor si pentru alte afectiuni reumatologice”, a declarat Dr. Ioan Ancuta, Project Manager Registrul National al Pacientilor cu Poliartrita Reumatoida si Presedinte al Comisiei de Biologice la nivelul CNAS.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite