Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Schneider Electric a integrat solutia DCIM StruxureWareTM cu platforma HP de management al servicilor IT

01 Noiembrie 2014



Schneider Electric a finalizat integrarea solutiei sale de management al infrastructurii centrelor de date (DCIM), StruxureWare for Data Centers, cu software-ul UCMDB (Universal Configuration Management Database) dezvoltat de HP. Astfel, prin imbunatatirea comunicarii dintre platformele de management al serviciilor IT (ITSM) si DCIM, aceasta integrare ajuta managerii centrelor de date sa-si gestioneze mai coerent echipamentele.


„O provocare tot mai mare cu care se confrunta in prezent managerii centrelor de date o reprezinta obstacolele dintre mediul IT si cladiri care afecteaza comunicarea si ii impiedica sa realizeze primii pasi catre eficientizarea operatiunilor, optimizarea consumului de energie si reducerea costurilor. In cadrul acestei colaborari cu HP, care asigura o abordare integratoare privind managementul proceselor de business si sarcinilor IT, reducem distanta dintre mediul IT si cladiri si le oferim furnizorilor de servicii IT o vizibilitate imbunatatita asupra datelor de care au nevoie pentru a-si administra infrastructura la un nivel optim”, a declarat Soeren Jensen, Vice President Enterprise Management and Software, Schneider Electric.


In mod obisnuit, platformele DCIM si ITSM sunt operate separat una fata de cealalta, implicand utilizarea de resurse si echipe diferite, ceea ce creste riscul conflictelor de resurse care pot fi costisitoare si de lunga durata. Integrarea suitei StruxureWare for Data Centers a Schneider Electric cu software-ul UCMDB al HP permite reconcilierea comunicarii si a datelor despre echipamente intre platformele de solutii DCIM si ITSM, ajutandu-i pe managerii centrelor de date sa gestioneze atat serviciile IT, cat si infrastructura fizica a centrului de date intr-un mod complet, integrat. Accesul la „Single Instance of Truth” a HP ofera o vizibilitate imbunatatita asupra performantei si a ciclului de viata – pe baza parametrilor de garantie, inchiriere sau ai altor forme de proprietate – in toate platformele de management IT ale HP, in timp ce raportarea schimbarilor la nivel de echipamente si evenimente inter-platforme ii poate alerta pe operatorii centrelor de date cu privire la potentialele conflicte intre echipamente, precum limitarile in utilizarea infrastructurii sau incalcarea politicilor de servicii. In urma integrarii, capacitatea de a obtine acest nivel al detaliilor cu privire la performanta echipamentelor ii ajuta pe operatori sa inteleaga mai bine scenariile de impact asupra infrastructurii, masinii virtuale si utilizatorilor.


De asemenea, conexiunea dintre serviciile si procesele IT si echipamentele fizice, precum si cerintele de alimentare cu energie electrica si racire, le permit operatorilor centrelor de date sa aiba o viziune directa asupra consumului de energie electrica al mediului IT. Aceasta faciliteaza masurarea echivalentei volum de munca-watt, ajutand operatorii centrelor de date sa stabileasca un cost final real al operatiilor pentru serviciile destinate utilizatorilor finali.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite