Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Managerial Tools >> Outsourcing >> Stiri si comunicate

Stefanini vrea sa angajeze inca 100 de specialisti IT

01 Noiembrie 2014



Stefanini Romania, subsidiara locala a Stefanini, unul dintre principalii jucatori globali in externalizarea de servicii IT, sarbatoreste 10 ani pe piata locala cu o cifra de afaceri de 17,3 milioane de euro in 2013 si 1.000 de angajati in prezent in centrele de livrare din Bucuresti si Sibiu. In plus, compania are planuri de extindere a echipei locale si estimeaza ca, pana la sfarsitul acestui an, sa ocupe alte 100 de pozitii, in momentul de fata fiind in cautare de specialisti suport IT, analisti, dezvoltatori software, specialisti testare, tehnicieni helpdesk si manageri de proiect.


Stefanini a deschis filiala din Romania in 2004, in Bucuresti, acesta fiind principalul centru din Europa al grupului, iar in 2008 a inaugurat biroul din Sibiu, specializat in principal in furnizarea de servicii de suport IT in limba germana.


De-a lungul celor 10 ani de prezenta pe piata locala, Stefanini a derulat peste 100 de proiecte IT pentru companii din diverse domenii, principalele industrii catre care compania livreaza servicii fiind cea farmaceutica, cea de productie si cea a serviciilor profesionale. In prezent, angajatii celor doua centre din Romania furnizeaza servicii IT pentru companii din peste 50 de tari, in special din SUA, Germania si Franta.

In ceea ce priveste serviciile oferite, proiectele de service desk reprezinta 70% din totalul afacerilor Stefanini in Romania, fiind urmate de serviciile de dezvoltare aplicatii (20%), in timp ce 10% din business este reprezentat de serviciile de infrastructura IT.


„In 2014 am adaugat in portofoliu un numar semnificativ de clienti – peste 10 companii noi, reusind, in acelasi timp, sa mentinem clientii deja existenti. Vedem in continuare potential in domenii precum cel al productiei, farmaceutic sau FMCG si ne asteptam la un ritm similar de crestere in 2015”, a declarat Andreea Stanescu, Service Delivery Senior Director, Stefanini Romania.


„In cadrul grupului exista o divizie de excelenta pe zona de dezvoltare mobile si ne bucuram ca aceasta este localizata in Romania. De asemenea, ne mandrim cu faptul ca 80% dintre proiecte sunt dezvoltate folosind tehnici Agile. In ceea ce priveste divizia de dezvoltare software, aceasta a inregistrat o crestere cu 30% a cifrei de afaceri anul acesta, principalele piete pentru care dezvoltam solutii fiind cele din Vestul Europei”, a declarat Sabin Girlea, Application Development Division Director, Stefanini Romania.


Cu 800 de angajati in centrul din Bucuresti, in crestere cu 38% fata de anul anterior, si 200 de angajati in Sibiu, cu 67% mai multi fata de 2013, Stefanini este cel mai mare angajator brazilian de pe piata locala.


Activitatile de recrutare desfasurate de companie presupun aproximativ 3.000 de interviuri in fiecare an, dintre care 15%-20% se finalizeaza cu o angajare. In acest ritm, Stefanini va incheia anul 2014 cu 57% mai multi angajati decat in 2013.

Majoritatea angajatilor Stefanini din Romania sunt tehnicieni de suport (60%), specialistii IT si managerii de proiect reprezentand 20%, in timp ce alti 20% sunt dezvoltatori de aplicatii ce lucreaza in centre de livrare din Bucuresti.

Compania pune pret si pe competentele lingvistice ale profesionistilor IT din Romania, angajatii din cele doua centre de pe plan local oferind servicii de suport IT in 12 limbi: engleza, franceza, italiana, germana, spaniola, portugheza, romana, maghiara, rusa, greaca, bulgara si ebraica.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite