Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

SAP a inregistrat o crestere cu 41% a veniturilor pe segmentul cloud

01 Noiembrie 2014



SAP a anuntat rezultatele financiare pentru cel de-al treilea trimestru din 2014, raportand cresteri pe majoritatea segmentelor de business, in special in zona de subscrieri cloud, unde a inregistrat o crestere cu 41% a veniturilor. De asemenea, veniturile din software si servicii software conexe, exprimate non-IFRS, au crescut cu 7%.


„Suntem intr-un proces de accelerare a migratiei catre cloud, cu o crestere de peste 40% in acest domeniu. In prezent, avem peste 44 de milioane de utilizatori de servicii in cloud si cea mai mare retea de business din lume. Portofoliul solutiilor noastre in zona de cloud, dimensiunea globala si expertiza pe industrii sunt pilonii care ne diferentiaza pe piata. Cu ajutorul SAP HANA si al retelei de business, SAP va continua sa modeleze viitorul industriei de solutii software pentru companii”, a declarat Bill McDermott, CEO SAP.


Mai mult decat atat, SAP a continuat sa se dezvolte si in zona de solutii pentru e-commerce, platforma omni-channel Hybris, alaturi de solutiile Cloud for Sales, inregistrand inca un trimestru de crestere cu trei cifre a veniturilor din software, subscrieri cloud si servicii de suport. Acest fapt demonstreaza interesul crescut al companiilor fata de investitiile in solutii pentru interactiunea cu clientii, in orice moment si de pe orice dispozitiv, precum si importanta acestor solutii pentru dezvoltarea afacerilor.


Reteaua de business SAP include peste 1,6 milioane de companii din intreaga lume, constituind cea mai mare comunitate de afaceri in cloud. Volumul vanzarilor la nivelul retelei a ajuns la aproximativ 600 miliarde de dolari in ultimele 12 luni – mai mult decat Amazon, eBay si Alibaba la un loc. Mai mult, achizitia Concur va amplifica „efectul de retea”, oferind acces la piata de turism de business din SUA, estimata la 1.200 miliarde de dolari.


SAP a inregistrat si o crestere a ratei de adoptie a SAP HANA, platforma de business in timp real, in toate industriile si regiunile, pe masura ce clientii au constientizat beneficiile oferite de utilizarea acestei tehnologii. SAP HANA se afla in centrul strategiei SAP de simplificare a afacerilor, integrand toate solutiile SAP intr-o singura platforma pentru business in cloud. In prezent, SAP numara peste 4.100 de clienti pentru SAP HANA si peste 1.450 de clienti pentru SAP Business Suite, dezvoltata pe aceeasi platforma. SAP HANA devine, de asemenea, principalul instrument de dezvoltare a afacerilor, peste 1.600 de startup-uri alegand sa dezvolte aplicatii pe platforma furnizata de SAP.


Compania si-a actualizat perspectivele pentru 2014, estimand ca pana la finalul acestui an sa inregistreze venituri din subscrieri cloud si servicii de suport in valoare de 1,04 – 1,07 miliarde de euro, calculate la un curs valutar constant (2013: 757 milioane de euro). De asemenea, SAP se asteapta in continuare la o crestere a veniturilor din software si servicii software conexe cu 6%-8%, la un curs valutar constant.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite