Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Ziua Internetului: in Romania, 49% dintre utilizatori au smartphone-ul conectat permanent la internet

01 Noiembrie 2014



Circa 36% din adultii europeni folosesc servicii de streaming online cel putin o data pe saptamana si aproape jumatate dintre utilizatorii din Romania au smartphone-ul permanent conectat la internet, arata studiile efectuate de Samsung la nivel local si european.


„Pentru multi, casa viitorului pare ceva indepartat. Dar, odata cu cea de a 45-a aniversare a internetului, ne amintim cat de rapid se dezvolta tehnologia si impactul profund pe care il are asupra vietilor noastre. Estimarile arata ca pana in 2015, 25 de miliarde de dispozitive vor fi conectate la internet. Dincolo de asta, alte cateva miliarde de dipozitive – de la instalatia electrica si cea de incalzire, la incuietoarile usilor si ale ferestrelor – vor fi conectate si controlabile prin intermediul smartphone-urile si accesoriile noastre inteligente. Iar toate aceste lucruri se datoreaza unei zile de acum 45 de ani, cand doua computere au fost conectate intre ele pentru prima data. Viteza cu care noile tehnologii si device-urile interconectate au intrat in viata noastra este una ametitoare, iar noi, la Samsung, ne dorim sa le oferim consumatorilor inovatie relevanta si sa facilitam accesul acestora la un stil de viata Smart”, a declarat Mihaela Stanoiu, Marketing Manager, Samsung Electronics Romania.


Pe plan local, Samsung a lansat in septembrie aplicatia „Live Smart”, o colectie de sfaturi si idei colectate prin intermediul consumatorilor, pentru ca din ce in ce mai multi utilizatori de produse Smart sa isi faca viata mai confortabila, mai eficienta si mai distractiva si, nu in ultimul rand, sa foloseasca tehnologia pentru a fi mai aproape de cei dragi.


Studiile realizate de Samsung Electronics arata ca telefoanele mobile sunt folosite tot mai putin pentru a efectua si primi apeluri telefonice sau mesaje text, si tot mai multe pentru functiile lor secundare, dar la fel de importante, precum navigarea pe internet, verificarea retelelor sociale sau accesarea contului bancar. Pe plan local, studiul Live Smart realizat de Samsung in august 2014 a aratat ca 45% dintre respondenti au smartphone-ul conectat in permanenta la internet, in crestere cu 7 puncte procentuale pe acest segment, comparativ cu anul 2013. In plus, acestia au declarat ca folosesc tot mai putin functiile de baza ale telefonului (precum scrierea de mesaje text si convorbirile telefonice) si tot mai mult functiile smart ale dispozitivului (navigarea pe internet, GPS, diferite aplicatii). Pe masura ce comunicarea clasica pe telefon (mesaje si apeluri) scade, creste comunicarea online si numarul de functii folosite.


Totodata, un studiu efectuat de Samsung la nivel european, numit Indicele Techonomic, arata ca 36% dintre adulti se bucura de serviciile de streaming online cel putin o data pe saptamana, vizionand filme sau alt continut video, iar 31% dintre ei folosesc streamingul online pentru a asculta muzica. In privinta dispozitivelor folosite, 94% dintre participantii la studiu folosesc smartphone-ul, tableta sau PC-ul pentru a naviga pe internet, iar 86% dintre ei, pentru a-si verifica emailul. Printre alte activitati care necesita conexiune la internet si pe care europenii le prefera se numara accesarea contului bancar de pe telefon sau tableta, folosirea diferitelor aplicatii mobile si accesarea retelelor sociale.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite