Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Transporturi >> Stiri si comunicate

IDS introduce in premiera un card cu cip pentru carburant

01 Noiembrie 2014



International Diesel Services (IDS) introduce in premiera un card de proximitate cu cip pentru carburant destinat clientilor sai din sectorul transporturilor. Cu acest nou card de proximitate pentru carburant, IDS trece la un nivel superior de securitate si control al alimentarii pentru transportatorii profesionisti. Noul card de alimentare IDS este un card de proximitate cu un cip RFID si un cod PIN personal. Nu mai este necesara trecerea acestuia printr-un terminal de plata, drept pentru care tranzactiile decurg mai sigur si mai rapid, garantandu-se cel mai inalt nivel de siguranta.


IDS detine deja statii de alimentare securizate cu o autorizare centrala online a fiecarei tranzactii, cu o echipa de securitate care monitorizeaza zilnic toate tranzactiile si cu un serviciu de asistenta clienti non-stop, care, de exemplu, poate bloca un card al unui sofer in caz de furt. In plus, clientii IDS au acces online pe website in orice moment pentru a gestiona cardurile – de exemplu, blocandu-le sau setand limita superioara a volumului de carburant ce poate fi alimentat.


Cardul de proximitate este „citit” atunci cand este tinut in fata terminalului de plata, dupa care se introduce codul PIN, tranzactia fiind autorizata central.


IDS va continua sa inoveze, urmand sa introduca si o solutie cu 2 carduri de proximitate combinate. Aceasta solutie functioneaza cu un card de camion si un card al soferului: primul card trebuie sa fie pastrat in camion. Al doilea card este personal, exact ca un card de debit, fiind alocat unui sofer anume, care este singurul detinator al codului PIN. Alimentarea cu carburant poate avea loc numai daca ambele carduri sunt inregistrate central in aceeasi locatie, iar codul PIN a fost introdus corect.


„Securitatea si controlul sunt de o importanta majora pentru IDS. De aceea avem camere de supraveghere la fata locului, autorizare centrala online a tranzactiilor si o echipa de securitate care este permanent in alerta pentru a detecta si investiga tranzactiile suspecte. Introducerea acestui tip nou de carduri de combustibil este urmatorul pas in eforturile noastre de a oferi cel mai ridicat nivel de securitate si cel mai complex control de pe piata. In medie, consumul de carburant reprezinta 35% din costurile totale ale unei companii de transport. Prin introducerea la nivel european a acestor carduri oferim organizatiilor de transportatori o noua solutie pentru a mentine sub control riscurile pe plan national si international”, declara Pieter Declerck, director general IDS.

International Diesel Service face parte din Kuwait Petroleum International, o filiala a Kuwait Petroleum Corporation, unul dintre cei mai mari 10 producatori de petrol din lume.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite