Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Universitatea Babes-Bolyai si Cluj IT Cluster lanseaza un program de internship

03 Noiembrie 2014



Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, in parteneriat cu Cluj IT Cluster lanseaza proiectul POSDRU „Cresterea oportunitatilor de ocupabilitate prin practica de succes (PRACT-IT)”, prin care va facilita participarea a 450 de studenti la stagii de practica, cu durata de 3 saptamani, in cadrul a 40 de organizatii din lantul de valoare al industriei de IT, cu precadere dintre membrii clusterului.


Programul se va desfasura in perioada noiembrie 2014 – iulie 2015 si se adreseaza studentilor din anii I si II ai Universitatii Babes-Bolyai, din cadrul specializarilor: matematica, informatica, informatica economica, statistica, marketing, afaceri internationale, economie generala si contabilitate.
Obiectivul proiectului este reprezentat de imbunatatirea competentelor si aptitudinilor profesionale ale studentilor care se regasesc la nivelul educational de studii de licenta, in vederea cresterii capacitatii acestora de a se incadra cu succes si in mod sustenabil pe piata muncii.


Proiectul cu finantare nerambursabila va debuta cu solicitarea expresiilor de interes din partea organizatiilor si alegerea celor 40 de organizatii din lantul de valoare al industriei de IT, cu precadere membre ale Cluj IT, in care se vor desfasura stagiile de practica. Apoi, ca urmare a incheierii acordurilor-cadru de practica, se va derula o procedura de selectie a tutorilor din cadrul organizatiilor partenere.
In etapa urmatoare, studentii vor fi selectati printr-un mecanism bazat pe simulari de interviuri, derulate cu reprezentantii organizatiilor partenere, rezultatele interviurilor urmand a fi comunicate individual catre fiecare candidat. Ca urmare a selectiei candidatilor de catre organizatiile partenere, 450 de studenti vor participa la stagii de practica de 6 ore pe zi, timp de 15 zile lucratoare, sub indrumarea directa a tutorilor selectati si sub monitorizarea echipei de implementare. Pe perioada stagiului de practica, fiecare student va primi o subventie de 900 lei.


Programul de internship va presupune si o componenta de monitorizare si evaluare din partea tutorilor de practica, dar si de raportare din partea studentilor participanti.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite