Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Saptamanii Voluntariatului la Orange

06 Noiembrie 2014



Toamna aceasta, Orange continua actiunile din cadrul platformei sale de responsabilitate sociala corporativa prin intermediul unei noi editii a „Saptamanii Voluntariatului”. Proiectul isi propune sa mobilizeze angajatii Orange, si nu numai, in activitati de voluntariat pentru comunitate.


Pana pe 7 noiembrie, angajatii companiei se vor implica in doua proiecte de voluntariat: transformarea unei serii de carti din Biblioteca Nationala a Romaniei din Bucuresti si Biblioteca Judeteana „Octavian Goga” din Cluj in format electronic pentru publicul larg si in format audio pentru persoanele cu dizabilitati de vedere, precum si reciclare de telefoane mobile. Publicul larg este invitat sa se alature acestor initiative si este asteptat, atat la cele doua biblioteci pentru digitalizare, cat si in shop-urile Orange pentru aduce spre reciclare telefoane mobile folosite.


Orange a initiat un parteneriat cu Biblioteca Nationala a Romaniei si Biblioteca Judeteana „Octavian Goga” din Cluj, prin intermediul caruia si-a propus sa transpuna o parte din cartile din fondul Bibliotecii in format digital si format audio. Compania se va implica in procesul de digitalizare si accesibilizare a cartilor pentru public, atat cu resurse umane, prin implicarea voluntarilor, cat si cu know-how si sprijin tehnologic. Ulterior, cartile vor fi disponibile abonatilor pe site-ul bibliotecilor.


In cadrul activitatii de reciclare a telefoanelor mobile, voluntarii Orange isi propun sa recicleze peste 1.000 de telefoane mobile, in doar 5 zile. Publicul larg este asteptat sa se alature acestui demers ecologic, in perioada 3-14 noiembrie, venind in orice shop Orange din tara pentru a recicla telefoane. Pentru fiecare telefon mobil reciclat, Orange va dona 3 euro catre programul YouthBank al Asociatiei pentru Relatii Comunitare (ARC). YouthBank incurajeaza responsabilizarea tinerilor, initiativa civica si contribuie la dezvoltarea comportamentului responsabil al acestora, oferindu-le un cadru in care sa lucreze impreuna si sa ia decizii privind comunitatea din care fac parte.


Prin cele 4 directii strategice ale programului sau de responsabilitate sociala - implicarea in comunitate, incluziunea digitala, protectia mediului si siguranta copiilor in mediul digital - Orange sprijina constant, de mai bine de 12 ani, cauze sociale, cultural-educative sau de mediu. Actiunile de voluntariat reprezinta una dintre modalitatile prin care compania reuseste sa creeze impact pozitiv in comunitate, facilitand implicarea angajatilor in astfel de activitati si incurajandu-i sa sustina proiectele sociale in care cred. Programul Saptamana Voluntariatului Orange se deruleaza cu sprijinul ONG-urilor si institutiilor partenere.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite