Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Intel sarbatoreste 10 ani de prezenta in Romania

07 Noiembrie 2014



Intel sarbatoreste 10 ani de prezenta in Romania, ca hub regional pentru Europa de Sud – Est. Cu aceasta ocazie, compania a anuntat extinderea operatiunilor si cresterea echipei locale in viitorul apropiat. Cu 400 de angajati la nivel national, Intel va continua sa isi extinda prezenta in Romania, prin adaugarea unei noi echipe de ingineri software din divizia Datacenter Software Technologies, in cadrul Intel Romania Software Development Center.


Intel a avut o prezenta indirecta pe piata locala inca de la inceputul anilor ’90. Compania a stabilit oficial operatiunile in Romania in anul 2004, odata cu deschiderea biroului de Vanzari si Marketing, responsabil de activitatile din Romania, Bulgaria si alte tari din Sud – Estul Europei. Printre activitatile esentiale ale biroului de Vanzari si Marketing se numara lansarea si promovarea celor mai noi tehnologii pentru utilizatorii finali, contributia la cresterea infrastructurii IT pentru sectorul public si privat, dezvoltarea relatiei cu ecosistemul IT&C. De asemenea, Intel lucreaza indeaproape cu integratori de sisteme si operatori telecom, pentru a oferi pe piata locala cele mai noi tehnologii si produse.


„In 2004 am decis sa initiem operatiuni directe in Romania datorita oportunitatilor de pe piata, talentului local si pasiunii pentru tehnologie. Suntem bucurosi sa sarbatorim un deceniu de succes in Romania. Prezenta noastra locala a crescut semnificativ in ultimii ani, de la 4 la 400 de angajati. Romania a devenit un important centru de cercetare si dezvoltare pentru Intel in Europa si la nivel mondial. Vom continua sa ne extindem operatiunile si prezenta locala in Romania”, a declarat Bernadette Andrietti, Vicepresedinte Sales and Marketing Group, Director de Marketing, Europa, Orientul Mijlociu si Africa, Intel.


In 2010, Intel a anuntat investitia in Intel Romania Software Development Center, centrul de cercetare si dezvoltare din Bucuresti. Deschis oficial in 2012, centrul a pornit initial cu aproximativ 20 de angajati, responsabili cu cercetarea si dezvoltarea in domeniul software Open Source. Centrul si-a extins rapid operatiunile cu noi echipe de ingineri software din diviziile System Technologies and Optimizations, Developer Products si benchmarking. In curand, centrul va creste cu o noua echipa de ingineri software, care se va ocupa de optimizarea modului de executie a aplicatiilor pe servere bazate pe arhitectura Intel. Aceasta va fi cea mai noua echipa de ingineri software din cadrul Intel Romania Software Development Center.


In prezent Intel are 400 de angajati in 3 orase din Romania, dupa cum urmeaza:
-Biroul de Vanzari si Marketing din Bucuresti, deschis in anul 2004;
-Intel Romania Software Development Center din Bucuresti, anuntat in 2010;
-Subsidiara companiei Wind River din Galati. Compania a devenit parte a Intel in 2009;
-Centrul de Dezvoltare de Software Educational din Cluj-Napoca. Centrul a fost deschis in 2013 dupa achizitia la nivel mondial a companiei KNO.


„Talentul autohton, format in facultatile tehnice, si pe care il putem coopta in proiecte de cercetare – dezvoltare software, este recunoscut la scara globala. Inginerii nostri software sunt renumiti pentru abilitatile tehnice. Cand am luat decizia de a ne extinde pe piata locala cu operatiuni in domeniul software, am atras o investitie importanta catre Romania. Suntem incantati de evolutia Intel in tara noastra si vom continua sa investim pe piata locala pe termen lung”, a declarat Monica Ene-Pietrosanu, Country Manager, Intel Romania Software Development Center.


Odata cu oferirea celor mai noi produse si tehnologii pe piata locala, Intel a avut un rol activ in sustinerea educatiei in ultimii zece ani. Pentru invatamantul preuniversitar, Intel deruleaza programe atat pentru elevi, cat si pentru profesori si le ofera sansa de a invata si preda cu ajutorul tehnologiei in clase. Intel colaboreaza indeaproape cu scoli, licee si alte companii pentru a oferi acces la instrumente educationale caracteristice secolului al XXI-lea. Printre acestea se numara computere adaptate educatiei, table interactive si manuale digitale. In colaborarea cu mediul universitar din Romania, obiectivul Intel este sa contribuie la dezvoltarea de curricula din universitatile tehnice. De asemenea, compania isi propune sa le ofere studentilor oportunitatea de a desfasura activitati de cercetare si dezvoltare chiar inainte de absolvire, ceea ce ii pregateste pentru cerintele actuale de pe piata muncii.


In anul 2013 Ionut Budisteanu, elev din Ramnicu Valcea in varsta de 18 ani, a devenit cel mai cunoscut tanar inventator european, dupa ce a castigat premiul Gordon E. Moore in cadrul competitiei Intel International Science and Engineering Fair.
Proiectul sau, masina low-cost fara sofer, bazat pe software Open Source, propune reducerea numarului de accidente rutiere la nivel mondial si, implicit, o mai mare siguranta la volanul autovehiculului. Sustinandu-l in mod direct pe Ionut, Intel Romania s-a asigurat ca proiectul lui va fi cunoscut in lumea intreaga.


Tot in anul 2013 studentii Victor Popescu si Vlad Alexandru Radu de la Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti au castigat premiul intai la competitia Intel Global Challenge, organizata impreuna cu Berkeley University. Intel a recunoscut ideea inovatoare de business a celor doi tineri antreprenori, autori ai aplicatiei Gameleon, bazata pe infrastructura de tip Cloud. Aceasta permite oricarui utilizator sa isi creeze propriul joc online de tip multiplayer, cu un singur browser.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite