Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

HTC anunta rezultatele financiare pentru al treilea trimestru

07 Noiembrie 2014



HTC anunta rezultatele financiare pentru al treilea trimestru fiscal din anul 2014, incheiat pe 30 septembrie: cifra de afaceri a fost de 41,9 miliarde de dolari Taiwan (1,09 miliarde de euro) in perioada iulie-septembrie; profitul net a fost de 0,6 miliarde de dolari Taiwan (0,015 miliarde de euro) sau 0,78 dolari Taiwan (0,020 euro) per actiune; profitul brut a fost de 22.9%, iar profitul operational de 0,4%.


Veniturile neauditate inregistrate de HTC in octombrie s-au cifrat la 15,8 miliarde de dolari Taiwan (0,41 miliarde de euro), in timp ce veniturile inregistrate in primele 10 luni din 2014 s-au ridicat la 155,8 miliarde de dolari Taiwan (4,05 miliarde de euro).


Evolutia profitabilitatii HTC din trimestrul al treilea al acestui an se datoreaza vanzarilor varfului de gama HTC One (M8) si familiei de dispozitive Desire, care au continuat sa ocupe pozitii fruntase, in ciuda competitiei ridicate.


„HTC si-a mentinut pozitia in piata si profitabilitatea in acest trimestru, in contextul unui segment al smartphone-urilor tot mai competitiv. Prin furnizarea de oferte echilibrate de produse in toate regiunile importante si prin cresterea valorii brandului cu ajutorul interesului creat in jurul acestuia, partenerii nostri si-au extins acoperirea pe piete mature sau in curs de dezvoltare, in special cu gama Desire”, a declarat Peter Chou, CEO HTC.


Familia de smartphone-uri HTC Desire a evoluat puternic in semestrul al treilea al anului 2014, inregistrand o crestere a cotei de piata si a numarului de noi utilizatori. Telefoanele Desire 610 si 510 au avut un succes peste asteptari, fiind foarte bine vandute atat in SUA, cat si in Europa, in timp ce Desire 816 a mentinut vanzari solide in Taiwan, China, India si Orientul Mijlociu. Desire 820, primul smartphone din lume cu procesor octa-core pe 64 de biti, a fost lansat in China si a fost distribuit de cei mai importanti operatori din toata lumea.


Lansarea globala a HTC din aceasta luna, numita "Expunere Dubla", a adus pe piata produse noi si servicii axate pe tehnologia foto de varf a HTC, printre care experienta HTC Eye, smartphone-ul HTC Desire Eye, Zoe si camera foto RE.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite