Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Managerial Tools >> HR >> Stiri si comunicate

Atuurile pentru o angajare sigura in IT: certificarile pentru cele mai noi tehnologii si limbile straine mai putin intalnite

13 Noiembrie 2014Potrivit Stefanini Romania, subsidiara locala a Stefanini, unul dintre principalii jucatori globali in externalizarea de servicii IT, pentru o angajare sigura intr-o companie mare de IT, specialistii ar trebui sa detina certificari pentru cele mai noi tehnologii de pe piata si sa cunoasca cel putin o limba straina. Deoarece cunoasterea limbii engleze la un nivel avansat este deja un criteriu esential pentru angajare, cei care vorbesc inca o limba straina, de preferinta una mai putin intalnita, prezinta un avantaj important. Stefanini ofera in prezent angajatilor sai diverse modalitati de obtinere a certificarilor, in functie de necesitatile intalnite in proiecte si stilul de invatare preferat de fiecare specialist.


Angajatii diviziei Application Development din cadrul Stefanini sunt buni cunoscatori ai principalelor tehnologii de pe piata, precum Microsoft, Java, Mobile sau SAP, in timp ce toti managerii si specialistii din cadrul diviziei Managed Services detin certificarea ITIL, aceasta reprezentand o garantie a faptului ca Stefanini Romania utilizeaza standardul ITIL in livrare.


Avand in vedere gradul mare de competitivitate de pe piata muncii in IT din Romania, Stefanini recomanda specialistilor IT sa obtina certificari pentru cele mai noi tehnologii, intrucat acest lucru le poate spori sansele de angajare.


„A avea o certificare pe o anumita tehnologie poate oferi numeroase oportunitati specialistilor IT care sunt interesati sa isi extinda aria de expertiza. Pot exista si cazuri deosebite, in special in ceea ce priveste platformele specializate, unde certificarea in sine este importanta pentru companie, deoarece poate fi o conditie esentiala pentru participarea la o licitatie de proiecte”, a declarat Sabin Girlea, Application Development Division Director, Stefanini Romania.


Pe langa abilitatile si certificarile in domeniul IT, cunoasterea de limbi straine este, de asemenea, importanta pentru angajarea intr-o companie de IT, iar avantajul competitiv este cu atat mai mare cu cat limba straina vorbita este mai putin intalnita. Prin urmare, cunostintele de limbi straine precum portugheza, rusa, bulgara sau greaca sunt foarte apreciate pe piata muncii in IT.


In prezent, Stefanini are posturi deschise pentru specialisti suport IT care cunosc franceza, germana, spaniola, maghiara, rusa sau engleza, in timp ce pentru divizia Application Development cauta in special programatori specializati pe tehnologiile Java, .Net si Mobile.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite