Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> ERP >> Stiri si comunicate

Studiu Sage: adoptarea solutiilor in Cloud aduce o reducere de 25% a costurilor pentru companiile medii europene

06 Decembrie 2014



Sage a realizat un studiu care sa arate principalele tendinte despre adoptarea tehnologiilor in cloud de catre companiile medii (cu 100 pana la 500 de angajati). Studiul a fost realizat in randul a 670 de manageri IT din 10 tari, dupa anuntarea recenta a solutiei Sage ERP X3 in Cloud.

Potrivit datelor, companiile europene medii au reusit sa isi diminueze costurile cu mai mult de 25% dupa implemenetarea unei solutii in Cloud, spre deosebire de perioada in care utilizau o solutie on premise. Aceasta rata a ajuns chiar si la 50% pentru o companie din cinci. Cu toate acestea, implementarea solutiilor ERP in Cloud are inca o rata diminuata de adoptie comparativ cu alte servicii.

Aproximativ 9 companii medii din 10 (87%) utilizeaza in prezent o solutie in Cloud, iar in Romania ponderea acestora ajunge la 75%. Rata actuala de adoptie a solutiilor in Cloud are o crestere accelerata, avand in vedere ca patru companii din cinci (78%) au implementat acest tip de serviciu in ultimii doi ani.

In ciuda popularitatii in crestere, Cloud-ul nu este inca omniprezent, solutiile ERP aratand o oarecare intarziere comparativ cu alte servicii. In prezent, doar 20% dintre companii utilizeaza o solutie ERP in Cloud, in vreme ce ponderea acestora in Romania este de 16%. Cu toate acestea, studiul Sage sugereaza ca vom asista la inversarea acestor proportii, deoarece 60% dintre companiile care nu au facut inca acest pas analizeaza adoptarea unei solutii ERP in Cloud, iar 55% mizeaza pe mobilitatea oferita de un astfel de serviciu.

Migrarea catre solutiile ERP in Cloud este motivata de reducerea costurilor (50%), imbunatatirea eficacitatii (40%), obtinerea unui avantaj strategic (32%) si dezvoltarea mai rapida (31%). De cealalata parte, principalele motive care reduc rata de adoptie sunt securitatea si confidentialitatea datelor (57%), reticentele datorate neintelegerii modului de functionare (23%) si costurile asociate de transfer (20%).

„Piata de solutii ERP se afla in acest moment la o rascruce, iar companiile decid ca este vremea pentru transferul in Cloud. Acum doi ani, companiile au manifestat aceleasi temeri pentru Cloud, insa, pentru cei care au facut deja investitiile, avantajele sunt clare : scalabilitate, flexibilitate si mai multe optiuni de decizie”, spune Benoit Gruber, Vicepresedinte, Corporate Communication & Alliances, Sage Mid-Market.


In luna septembrie, Sage a anuntat lansarea solutiei Sage ERP X3 Online. Datorita tehnologiei in Cloud, solutia ERP se adreseaza companiilor care vizeaza usurinta de implementare, accesibilitatea, usurinta de utilizare si costul redus de exploatare a unui serviciu online, beneficiind in acelasi timp de functionalitartile avansate ale Sage ERP X3 versiunea 7.



Tags: ERP, studiu, cloud, Sage

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite