Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Networking >> Stiri si comunicate

TP-LINK isi mentine pozitia de lider al pietei de echipamente WLAN

06 Decembrie 2014TP-LINK isi consolideaza pozitia de lider al pietei de echipamente WLAN destinate consumatorilor si in trimestrul al doilea din 2014, potrivit celui mai recent studiu publicat de IDC. Compania de cercetare si consultanta realizeaza clasamente ale producatorilor de echipamente de retelistica in functie de cifra de afaceri a acestora si de numarul de unitati vandute.


Conform raportului trimestrial realizat de IDC (Worldwide Quarterly WLAN Tracker), in T2, TP-LINK este compania cu cea mai mare cota de piata (masurata pe baza unitatilor vandute):
- TP-LINK are o cota de piata globala de 49,25%
- Compania de pe locul al doilea are o cota de piata de 9,29%
- Companiile de pe pozitiile doi, trei si patru au impreuna o cota piata de 20,66%


In ultimii trei ani si jumatate, TP-LINK s-a situat constant in topul companiilor analizate in rapoartele trimestriale IDC Worldwide Quarterly WLAN Tracker privind echipamentele WLAN de larg consum.
Cresterea cotei de piata inregistrata de TP-LINK in T2 2014 comparativ cu trimestrul anterior (T1 2014) a fost de 10,98%, de la 38,27% la 49,25%.


Anul trecut, TP-LINK Romania a detinut o cota de piata de 60% din piata romaneasca de echipamente de retelistica. Pentru anul acesta compania si-a propus sa creasca vanzarile atat pe piata de dispozitive wireless, pe segmentul adaptoarelor Powerline, cat si pe cel al routerelor mobile.


„Anul trecut, am vandut aproximativ 400.000 de echipamente de retelistica, depasindu-ne estimarile initiale. Urmand tendinta globala, ne-am propus sa ne distantam in mod vizibil de concurenta si in Romania. In continuare, ne concetram pe cresterea nivelului de informare si de educare a utilizatorilor, in special in cazul unor categorii de produse mai putin cunoscute, precum adaptoarele care transforma circuitele electrice existente intr-o retea de date de mare viteza”, a declarat Hermes Song, directorul general al TP-LINK Romania.


TP-LINK Romania a participat pentru al treilea an consecutiv la promotiile organizate de Black Friday. In total, de Black Friday, TP-LINK Romania a livrat produse in valoare de peste 1 milion de euro net.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite